Μενού
Πυροσβέστης σε φωτιά
Επιχείρηση κατάσβεσης φωτιάς | EUROKINISSI / ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
  • Α-
  • Α+

Δύσκολη θεωρείται η σημερινή ημέρα για την Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς οι καιρικές συνθήκες και οι ριπές ανέμου που φτάνουν και τα 9 μποφόρ, ευνοούν την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχει ενεργό μέτωπο στην Πάρνηθα και στον Ασπρόπυργο Αττικής, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή της Λέσβου.

Παράλληλα, η Υπηρεσία κινητοποιήθηκε σήμερα το πρωί για φωτιά στην Κερατέα, κατά τη διάρκεια της οποίας ήχησε το 112, εκκενώθηκε ίδρυμα και τέθηκαν σε ισχύ, προσωρινά, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Φωτιά τώρα: LIVE χάρτης με τα ενεργά μέτωπα

Στον χάρτη της NASA μπορείτε να δείτε live πού έχει φωτιά τώρα πατώντας εδώ

Στον δεύτερο χάρτη μπορείτε να δείτε live πού έχει φωτιά τώρα πατώντας εδώ

Φωτιά τώρα: Η κατάσταση στην Πάρνηθα

Μεγάλη φωτιά τώρα στην Πάρνηθα, στην περιοχή Κατσαμίδι, έχει προκαλέσει την τεράστια κινητοποίηση της Πυροσβεστικής την ώρα που η Υπηρεσία συνεχίζει να επιχειρεί στον Ασπρόπυργο.

Οι πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία αναφέρουν πως στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται 60 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 15 οχήματα, 5 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

Συνδρομή παρέχουν, επίσης, μηχανήματα έργου και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Φωτιά τώρα: Τι γίνεται στον Ασπρόπυργο

Φωτιά τώρα σε χαμηλή βλάστηση στον Ασπρόπυργο έχει σημάνει νέο συναγερμό στην Πυροσβεστική, την ώρα που επιχειρεί σε άλλα μέτωπα της χώρας, όπως τη Λέσβο.

Η φωτιά στον Ασπρόπυργο εκδηλώθηκε στην περιοχή Λάκκα Κάτσαρη, ενώ επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις, όπως ένα ελικόπτερο.

Η πυρκαγιά δεν απειλεί σπίτια ή επιχειρήσεις ενώ καίει σκουπίδια και ξερά χόρτα. Επιχειρούν 30 πυροσβέστεςμία ομάδα πεζοπόρου τμήματος12 οχήματα κι ένα ελικόπτερο.

Λίγο πριν τις 03:00 το μεσημέρι του Σαββάτου, ενεργοποιήθηκε το 112 με το οποίο προειδοποιεί τους πολίτες ότι βρίσκεται σε εξέλιξη πυρκαγιά στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Συγκεκριμένα, ζητάει από τους κατοίκους της Νέας Ζωής να απομακρυνθούν προς Ασπρόπυργο και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών, για να διασφαλιστεί ο ασφαλής απεγκλωβισμός τους.

Φωτιά τώρα: Έσβησε το μέτωπο στη Λέσβο

Κατασβέστηκε χωρίς να λάβει διαστάσεις η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου (29/06) στη διασταύρωση Αγίας Παρασκευής Λέσβου στο δρόμο Αγίας Παρασκευής – Καλλονής.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε καλλιεργήσιμη έκταση. Στην περιοχή μετέβησαν άμεσα πυροσβεστικά οχήματα, ενώ στην κατάσβεση συνέδραμε και ένα αεροσκάφος με ρίψεις νερού.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες μέρες είχε εκδηλωθεί φωτιά πλησίον αυτής που εκδηλώθηκε σήμερα.

Οι άνεμοι στην περιοχή πνέουν με ένταση 5 μποφόρ ΒΑ.

Φωτιά τώρα: Νέο πύρινο μέτωπο στη Θεσπρωτία

Φωτιά τώρα στη Θεσπρωτία, στον Άγιο Αρσένιο Φιλιατών προκαλεί προβληματισμό στις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, την ώρα που καταβάλλεται υπεράνθρωπος κόπος για να περιοριστούν τα «πύρινα μέτωπο» στην Αττική.

Μέχρι στιγμής, υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση από τις δυνάμεις της Υπηρεσίας ενώ, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, έχει υποβληθεί και σχετικό αίτημα για συνδρομή εναέριων μέσων.

Η πυρκαγιά είναι σε δασική έκταση κοντά σε σταυλικές εγκαταστάσεις και στην περιοχή υπάρχουν κατοικίες αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για αυτές.

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA