Μενού
Φωτιά στην Κερατέα
Φωτιά στην Κερατέα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ακόμη πιο δύσκολη θεωρείται η σημερινή ημέρα (30/6) καθώς η ένταση των ανέμων είναι τέτοια που ευνοεί την εκδήλωση πυρκαγιών, με το παράδειγμα του πύρινου μετώπου στην Κερατέα να αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχει ενεργό μέτωπο στην Κερατέα, όπου έχουν καεί σπίτια και έχουν σταλεί μηνύματα σε έξι περιοχές για εκκενώσεις, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά που ξέσπασε στον Έβρο.

Φωτιά τώρα: LIVE χάρτης με τα ενεργά μέτωπα

Στον χάρτη της NASA μπορείτε να δείτε live πού έχει φωτιά τώρα πατώντας εδώ

Στον δεύτερο χάρτη μπορείτε να δείτε live πού έχει φωτιά τώρα πατώντας εδώ

Φωτιά τώρα: Η κατάσταση στην Κερατέα

Το πιο δύσκολο μέτωπο για την Πυροσβεστική, οι δυνάμεις της οποίας συνεχώς ανανεώνονται, βρίσκεται στην Κερατέα, όπου εκδηλώθηκε φωτιά γύρω στις 11:55 το πρωί της Κυριακής.

Ο αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής, Αθανάσιος Μακροδημήτριος, μίλησε στην ΕΡΤ όπου ανέφερε πως έχουν καεί ήδη τα πρώτα σπίτια στην Κερατέα, στον οικισμό της Πλάκας και του Μαρκατίου πιο συγκεκριμένα. 

Το 112 έστειλε, επιπρόσθετα, μήνυμα εκκένωσης στους κατοίκους του Αγίου Κωνσταντίνου να εκκενώσουν προς το Λαύριο, μέσω της οδού Καμαρίζας – Λαυρίου, καθώς η δασική πυρκαγιά απειλεί τον οικισμό.

Λίγο μετά τις 13:45, το 112 έστειλε νέο μήνυμα εκκένωσης στους κατοίκους του Μαρκατίου και του Αγίου Γεωργίου να απομακρυνθούν προς το Λαύριο μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών Λαυρίου.

Η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ζητάει, επίσης, από τους κατοίκους της περιοχής να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών, για να εξασφαλιστεί η ακεραιότητά τους.

Η φωτιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην Κερατέα έχει προκαλέσει τεράστιο συναγερμό στην Πυροσβεστική, με τις δυνάμεις της Υπηρεσίας να έχουν επικεντρωθεί στην περιοχή της Πλάκας.

Μάλιστα, λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι της Κυριακής το 112 έστειλε μήνυμα εκκένωσης σε τέσσερις περιοχές, την ώρα που οι επιχειρήσεις κατάσβεσης από έδαφος και αέρα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Γίνεται λόγος συγκεκριμένα για τις περιοχές Παλαιοκαρμαρίζα, Μαρκάτι, Πλάκα και Πανόραμα, οι κάτοικοι των οποίων καλούνται να απομακρυνθούν προς το Λαύριο μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαυρίου.

Στη φωτιά στην Κερατέα επιχειρούν, μέχρι στιγμής, 138 πυροσβέστες με αρκετές ομάδες πεζοπόρου τμήματος, με 8 ομάδες δασοκομάντος, 39 οχήματα, 9 αεροσκάφη, 8 ελικόπτερα συνδράμουν στο έργο κατάσβεσης από τον αέρα, εθελοντές και υδροφόρες του δήμου.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί στην περιοχή πάνω από 52 απεγκλωβισμοί πολιτών, κυρίως ανθρώπων μεγάλης ηλικίας, ανθρώπους με προβλήματα κινητικότητας κι άλλα προβλήματα υγείας.

Σε ό,τι αφορά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, η Τροχαία ενημερώνει πως «λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή Μαρκάτι Κερατέας διενεργούνται εκτροπές κυκλοφορίας στα εν λόγω σημεία:

  1. Παλαιά Λεωφόρο Λαυρίου και Λεωφόρου Πλάκας από την πλευρά Τογάνι
  2. Παλαιά Λεωφόρο Λαυρίου και Λεωφόρου Πλάκας από είσοδο για Μαρκάτι»

Σε νεότερη ενημέρωσή της, η Τροχαία τονίζει πως διενεργούνται επιπλέον εκτροπές κυκλοφορίας:

  1. Λεωφόρος Αθηνών Σουνίου και Λεωφόρου Καραμανλή
  2. Λεωφόρος Λαυρίου και Καμαρίζης
  3. Επαρχιακή Οδός Κερατέας - Αναβύσσου και παλαιά Λεωφόρο Λαυρίου

Φωτιά τώρα: Προβληματισμός για τη Χαλκίδα

Φωτιά τώρα σε χαμηλή βλάστηση στη Χαλκίδα, με την Πυροσβεστική να υπογραμμίζει σε σχετική της ενημέρωση πως ειδοποιήθηκε για πρώτη φορά στις 15:20 το μεσημέρι της Κυριακής, και το «μέτωπο» βρίσκεται νοτιότερα από τη Ριτσώνα.

Μέχρι στιγμής, στη φωτιά στην Εύβοια έχουν κινητοποιηθεί 35 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ωστόσο αυτό που προκαλεί προβληματισμό είναι ότι η πυρκαγιά έχει επεκταθεί σε αρκετές και διαφορετικές εστίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evima.gr η φωτιά έχει εκδηλωθεί σε εργοστάσιο και στο σημείο σπεύδουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας  Χαλκίδας και ο διοικητής του Νομού, Κώστας Ψαρρός.

Φωτιά τώρα: Στη Λαμία μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής

Νέα μεγάλη φωτιά τώρα σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Καμηλόβρυση στη Λαμία έχει προκαλέσει προβληματισμό στην Πυροσβεστική που συνεχίζει να επιχειρεί στην περιοχή της Κερατέας.

Μέχρι στιγμής, στη φωτιά στην Εύβοια έχουν κινητοποιηθεί 35 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 4ης ΕΜΟΔΕ και 12 οχήματα, ωστόσο αυτό που προκαλεί προβληματισμό είναι ότι η πυρκαγιά έχει επεκταθεί σε αρκετές και διαφορετικές εστίες. Ακόμα από αέρος συνδρομή παρέχουν 1 ελικόπτερο της Υπηρεσίας και 5 αεροσκάφη.

Φωτιά τώρα: Νέο πύρινο μέτωπο στην Άνδρο

Φωτιά τώρα σε χαμηλή βλάστηση στην Άνδρο, στην περιοχή του Αγίου Πέτρου, έχει κινητοποιήσει την Πυροσβεστική, η οποία με επίγειες και εναέριες δυνάμεις προσπαθεί να την κατασβήσει.

Η πρώτη ενημέρωση από την Πυροσβεστική σχετικά με τη φωτιά στην Άνδρο, επισημαίνει πως επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα και 1 ελικόπτερο από αέρος συνδράμει στις επιχειρήσεις.

Νέα μεγάλη φωτιά τώρα στη Λαμία

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Καμηλόβρυση στη Λαμία έχοντας προκαλέσει προβληματισμό στην Πυροσβεστική που συνεχίζει να επιχειρεί στην περιοχή της Κερατέας.

Κινητοποιήθηκαν 28 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 4ης ΕΜΟΔΕ, 8 οχήματα, ενώ από αέρος συνδρομή παρέχουν 1 ελικόπτερο της Υπηρεσίας και 5 αεροσκάφη.

 

Επικίνδυνη φωτιά τώρα και στη Σταμάτα Αττικής

Ακόμα μία φωτιά ξέσπασε στην Αττική, αυτή τη φορά σε δασική περιοχή στην Σταμάτα Διονύσου. Λίγο μετά τις 16:30 ήχησε μήνυμα από το 112 όπου ζητά από τους κατοίκους των γύρω περιοχών να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Η πολύ επικίνδυνη πυρκαγιά ξέσπασε στις 16:30 στη Σταμάτα του Δήμου Διονύσου. Καίει σε δασική έκταση κοντά σε σπίτια και ήδη έχουν κινητοποιηθεί εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις που ενισχύονται συνεχώς και χωματουργικά, καθώς και υδροφόρες ΟΤΑ. 

Φωτιά τώρα: Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στο Σουφλί

Οριοθετήθηκε σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα λίγο πριν τις 10.00 σε αγροτική περιοχή της Κορνοφωλιάς του Δήμου Σουφλίου.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η δασάρχης Σουφλίου, Γιάννα Διαγκάκη η φωτιά δεν είναι πλησίον του οικισμού της Κορνοφωλιάς, είναι έρπουσα κα καίει σε γεωργικές εκτάσεις και ρεματιές, δεν εμπνέει ανησυχία και από την πρώτη στιγμή εκδήλωσής της υπήρξε άμεση ανταπόκριση των πυροσβεστικών δυνάμενων επίγειων και εναέριων.

Ειδικότερα στην περιοχή επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς 26 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 7ης ΕΜΟΔΕ, τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA