Μενού
fotia-elikoptero
Φωτιά | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Μία ακόμα ημέρα με πύρινα μέτωπα σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας ήταν η Παρασκευή (21/06), καθώς φωτιά εκδηλώθηκε σε Αττική και Πελοπόννησο. Την ίδια ώρα, η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, λόγω πρόβλεψης ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς κατηγορίας 5.

Φωτιά τώρα: LIVE χάρτης με τα πύρινα μέτωπα

Στον χάρτη της NASA μπορείτε να δείτε live πού έχει φωτιά τώρα πατώντας εδώ

Στον δεύτερο χάρτη μπορείτε να δείτε live πού έχει φωτιά τώρα πατώντας εδώ

Φωτιά στην Ηλεία: Ένας νεκρός - Έκλεισε η Εθνική Οδός

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στην Ηλεία, μετά το μέτωπο που είχε ξεκινήσει από την Αχαΐα. Ένας άνδρας 55 ετών στην Μυρτιά, που πήγε να βοηθήσει στην κατάσβεση, έχασε τη ζωή του.

Πολλές περιοχές έχουν εκκενωθεί, με το 112 να στέλνει εντολή στους κατοίκους να μεταβούν προς τον Πύργο. 

Συγκεκριμένα δόθηκε εντολή να εκκενωθούν οι περιοχές Μαζαράκι Αχαΐας, Πρόδρομο Ηλείας, Σιμόπουλο Ηλείας, Σκλίβα Ηλείας, Βουλιαγμένη Ηλείας και Καλό Παιδί Ηλείας, Πετραίικα, Απιδούλα, Σκαφιδιά, Άγιος Ηλίας, Μυρτιά, Σκουροχώρι, Βάλμη, Μασουραίικα, Αλποχώρι, Χανάκια.

Οι κάτοικοι των παραπάνω οικισμών ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να απομακρυνθούν από αυτούς και να κατευθυνθούν προς Πύργο.

Νέα μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Ντόμπρινοανάμεσα στον Άγιο Γεώργιο και στα Λαστέικα, στον Πύργο Ηλείας.

Μάχη στην Αχαΐα με τις φλόγες - Η φωτιά έκαψε σπίτια σε Κρανίδι και Μεγαλόπολη

Η φωτιά στον οικισμό της Λυρκείας, στην Αργολίδα, επεκτάθηκε στο Κρανίδι όπου κάηκαν σπίτια. Επίσης δόθηκε εντολή στους κατοίκους να απομακρυνθούν προς Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη.

Μεγάλο είναι το μέτωπο στην Αχαΐα και συγκεκριμένα στην περιοχή Μαστραντώνης. Εστάλησαν μηνύματα του 112 για απομάκρυνση από τους κατοίκους του Γάλαρου, από τις Πόρτες, τον Κάλφα και τα Κωστοπουλαίικα.

Τα νοσοκομεία Πατρών, Πύργου και Αργολίδας είναι σε πλήρη ετοιμότητα μετά από σχετική απόφαση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, λόγω των πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στη Μεγαλόπολη, η φωτιά, σύμφωνα με τον δήμαρχο, Κώστα Μιχόπουλο, ξεκίνησε από τα ορυχεία της ΔΕΗ και επεκτάθηκε. Ως αποτέλεσμα εκκενώθηκαν τα χωριά Χωρέμης, Απιδίτσα και Χρούσα.

Πυρκαγιές σε Αιτωλοακαρνανία, Εύβοια, Δράμα και Κεφαλονιά

Στη Ρίγανη Αιτωλοακαρνανίας ξέσπασε φωτιά σε αγροτοδασική έκταση.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στη Δράμα, στην περιοχή Παρανέστι, προκαλώντας νέα κινητοποίηση στην Πυροσβεστική.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε και στην Εύβοια στο Φιδονήσι στην περιοχή της Πούντας του δήμου Κύμης Αλιβερίου.  Από τη φωτιά υπάρχει ένας τραυματίας που μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου.

Στη Μεσσηνία εκδηλώθηκε φωτιά στην περιοχή του Νεοχωρίου όπου επιχείρησαν εναέρια μέσα.

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι στην Κεφαλονιά, στην περιοχή Διβαράτα.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Στερεά και Πολοπόννησο το Σάββατο 

Για το Σάββατο, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)
xartis
Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA