Μενού
Φωτιά
Επιχείρηση για περιορισμό φωτιάς | EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ
  • Α-
  • Α+

Βελτιωμένη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς που είχε εκδηλωθεί σήμερα Σάββατο (22/6) στην περιοχή Στραπουριές στην 'Ανδρο αν και πάντα υπάρχει ο φόβος της αναζωπύρωσης κατά τη διάρκεια της νύχτας δεδομένου ότι δεν πετούν τα εναέρια μέσα.

Υπό μερικό έλεγχο έθεσε η Πυροσβεστική την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα σε χαμηλή βλάστηση κοντά στη περιοχή Κάστρο στη Σπάρτη, ενώ ήδη από το απόγευμα σήμερα ήταν σε ύφεση η πυρκαγιά στην Ηλεία.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μέσα σε ένα 24ωρο εκδηλώθηκαν 66 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 52 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 14.

Φωτιά τώρα: Live χάρτης με τις πυρκαγιές

Στον χάρτη της NASA μπορείτε να δείτε live πού έχει φωτιά τώρα πατώντας εδώ

Στο δεύτερο χάρτη μπορείτε να δείτε live πού έχει φωτιά τώρα πατώντας εδώ

Υπό έλεγχο η φωτιά σε δάσος στην Εύβοια

Παρά τους δυνατούς ανέμους οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις στο Κοντοδεσπότι της Εύβοιας μπόρεσαν να ελέγξουν τα μέτωπα της φωτιάς.

Οι επίγειες δυνάμεις που ενισχύθηκαν από εθελοντές, μηχανήματα και υδροφόρες των δήμων και της Περιφέρειας Στερεάς βοήθησαν να περιορίσουν την έκταση των ζημιών. Μαζί τους και 2 αεροσκάφη που έκαναν ρίψεις σε κρίσιμη χρονική περίοδο αλλά και 2 ελικόπτερα που βρέθηκαν εκεί από την πρώτη στιγμή.

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Κάστρο Λακωνίας

Υπό μερικό έλεγχο έθεσε η Πυροσβεστική την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα σε χαμηλή βλάστηση κοντά στη περιοχή Κάστρο στη Σπάρτη.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 6 οχήματα, επιχείρησαν και 4 αεροσκάφη ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ. Παράλληλα πραγματοποίησε ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο.

Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς στην Άνδρο

Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς στην Άνδρο που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου (22/6).

Στις 13:13 το 112 είχε στείλει μήνυμα εκκένωσης στους κατοίκους στις περιοχές Στραπουριές, Λάμυρα, Μένητες και Υψηλα, να απομακρυνθούν προς τη Χώρα της Άνδρου.

Συνελήφθησαν 13 άτομα για την πυρκαγιά στην Ύδρα

Συνελήφθησαν σήμερα από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), του Πυροσβεστικού Σώματος, δεκατρείς ημεδαποί, ως υπαίτιοι πρόκλησης πυρκαγιάς χθες το βράδυ σε δασική έκταση, στην περιοχή Μπίστι, στην Ύδρα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο το πρωί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Μέτωπο και στη Ροδόπη - Μήνυμα για ετοιμότητα

Το απόγευμα εκδηλώθηκε φωτιά σε αγροτική έκταση, στην περιοχή Ασκητές του δήμου Μαρωνείας Σαπών Ροδόπης.

Μήνυμα του 112 στους κατοίκους να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Ηλεία

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η φωτιά που ξεκίνησε χθες από στο Μαστραντώνη Αχαΐας και πέρασε στην Ηλεία. Διάσπαρτες εστίες υπάρχουν στις περιοχές Λάττα και Πρόδρομος. 

Καλύτερη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς στο Αλποχώρι Ηλείας, η οποία είχε οριοθετηθεί από χθες το βράδυ.

Παρά τις αναζωπυρώσεις, οι πυροσβεστικές δυνάμεις δείχνουν να ελέγχουν την κατάσταση.

Υπό έλεγχο οι φωτιές στην Αττική

Το μεσημέρι του Σαββάτου ξέσπασε φωτιά στο Μαρκόπουλο, η οποία σήμανε μεγάλο συναγερμό στην πυροσβεστική, η οποία έχει τεθεί υπό έλεγχο, ενώ το 112 ήχησε για τη Σαλαμίνα.

Και η φωτιά στο νησί του Σαρωνικού τέθηκε υπό έλεγχο, ωστόσο υπήρξαν τραυματισμοί πυροσβεστών λόγω ανατροπής οχήματος.

Φωτιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση και στον Ασπρόπυργο Αττικής, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο.

Δεν ανησυχούν τα μέτωπα σε Αρκαδία και Αργολίδα

Την ίδια ώρα στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά είναι σε ύφεση. Στην περιοχή παραμένουν και επιχειρούν 59 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 16 οχήματα.

Σε ύφεση είναι και η φωτιά στο Κρανίδι Αργολίδας, ενώ στο σημείο συνεχίζουν να επιχειρούν 57 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 οχήματα.

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA