Μενού
pasxa
Πάσχα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Την τιμητική τους θα έχουν οι νησιωτικοί προορισμοί της χώρας την περίοδο του Πάσχα, σύμφωνα με την ομοσπονδία των τουριστικών πρακτόρων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι Έλληνεςχαρίζουν υψηλή πληρότητα στα νησιά του Ιονίου και τις Κυκλάδες.

Η τουριστική κίνηση για την περίοδο του Πάσχα σημειώνει μάλιστα αύξηση κατά 20% σε σχέση με πέρυσι, όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των εγχώριων τουριστικών πρακτόρων, Fedhatta, Λύσανδρος Τσιλίδης.

Να σημειωθεί ότι η Fedhatta δημοσιοποιεί τους προορισμούς που έχουν κερδίσει τους Έλληνες σύμφωνα με τα τουριστικά γραφεία.

Γεμάτα με κόσμο αναμένεται να είναι το Πάσχα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, με τη Χίο, τη Λέρο και τη Μυτιλήνη να βρίσκονται στην πρώτη θέση, οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, με την Τήνο, τη Σύρο, την Πάρο, τη Νάξο, τη Σαντορίνη, τη Μύκονο και τη Ρόδο, την Πάτμο, την Κω και τη Λέρο, να πρωτοστατούν.

Πάσχα στο Ιόνιο

Επιπλέον, το Ιόνιο πρωταγωνιστεί και φέτος στις προτιμήσεις των Ελλήνων ταξιδιωτών με τη μεγάλη ζήτηση για Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Λευκάδα, Παξούς και Ιθάκη λόγω και των παραδοσιακών εθίμων του Πάσχα.

Το Πήλιο, τα Ζαγοροχώρια και τα Ιωάννινα ελκύουν τους ταξιδιώτες που προτιμούν την ενδοχώρα, ενώ η Χαλκιδική όσους αναζητούν τον συνδυασμό με την θάλασσα.

Η Πελοπόννησος έχει μεγάλη επισκεψιμότητα, ιδιαίτερα η Μονεμβασιά, η Στούπα, η Καρδαμύλη, και η Καλαμάτα, όπως και το Ξυλόκαστρο και το Ναύπλιο.

Επιπλέον, οι Έλληνες ταξιδιώτες θα κατευθυνθούν και προς όλες τις παραθαλάσσιες περιοχές με ξενοδοχεία τα οποία άνοιξαν μετά το Πάσχα των Καθολικών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA