Μενού
dikigoros Apostolos Litras
Ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας στα δικαστήρια της Ευελπίδων | Eurokinissi/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
  • Α-
  • Α+

Στη VIP πτέρυγα του Κορυδαλλού προφυλακίστηκε ο Απόστολος Λύτρας. Ο ποινικολόγος βρίσκεται στο κελί που είχε κρατηθεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο Λάκης Γαβαλάς και ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος. 

Ήδη υπήρξαν στο κελί και οι πρώτες προστριβές εξαιτίας του καπνίσματος.

Συγκεκριμένα, επιχειρηματίας από την Αράχωβα βλέποντας τον ποινικολόγο που είναι μανιώδης καπνιστής να ανάβει τσιγάρο, του είπε να μην καπνίζει γιατί πρόσφατα έχει κάνει επέμβαση για αναπνευστικά προβλήματα. 

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο άλλος συγκρατούμενος είναι προφυλακισμένος για υπόθεση ναρκωτικών. Ο Απόστολος Λύτρας πήρε το επάνω κρεβάτι στην κουκέτα του κελιού, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. 

Επίσης, όταν του ανακοινώθηκε πως θα προφυλακιστεί υποστήριξε πως κινδυνεύει εξαιτίας υποθέσεων που έχει χειριστεί, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στην πτέρυγα ασφαλείας, δηλαδή την VIP

Σύμφωνα με το MEGA στο πρώτο επισκεπτήριο τον είδαν η αδελφή του και ο δικηγόρος του.

Πόσο θα μείνει στη φυλακή

Όπως ανέφερε η Άννα Κανδύλη στο MEGA, ο Απόστολος Λύτρας αναμένεται να παραμείνει στις φυλακές μέχρι τη δικάσιμό που θα οριστεί, ενώ το ελάχιστο διάστημα που προβλέπεται από τον νόμο είναι οι 18 μήνες.

Ωστόσο, εντός 10ημέρου, διατηρεί το δικαίωμα να προσφύγει στην ανακρίτρια ζητώντας την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους. Όπως εκτιμά βέβαια η κα Κανδύλη, η δίκη θα διεξαχθεί πολύ νωρίτερα από τότε.

Χαρακτηριστικά, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη ζήτησε να ολοκληρωθεί γρήγορα η ανάκριση και να πάει η υπόθεση στο ακροατήριο. Εκτιμήσεις δικαστικών και νομικών συντείνουν σε έναρξη της δίκης μέσα στο φθινόπωρο.

Λύτρας: Το χρονικό της σύλληψης 

Υπενθυμίζεται πως ο Απόστολος Λύτρας πήρε τον δρόμο του για τις φυλακές Κορυδαλλού πρώιμα, μετά από παράβαση των περιοριστικών μέτρων που είχαν οριστεί, μετά την καταγγελία της συζύγου για ξυλοδαρμό.

Συγκεκριμένα, κατόπιν της αποστολής μηνυμάτων από τον Απόστολο λύτρα προς την κα Πολυζωγοπούλου μετά την έκδοση των όρων μη συναναστροφής, καθώς και την «επίσκεψη» της πρώην συζύγου, του δικηγόρου, και της μεγάλης κόρης του Λύτρα στην οικία όπου διέμενε η σύζυγος, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον του.

Η δικαστική απόφαση πάρθηκε δεδομένου πως παραβίασε τόσο επικοινωνιακά (μηνύματα) όσο και χωρικά (αποστολή των παραπάνω "αντιπροσώπων") τους περιοριστικούς όρους, με τον δικηγόρο να παραδίδεται τελικά στις αρχές, προσερχόμενος στο ΑΤ Παλλήνης. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA