Μενού
renti hooligans
H πομπή των χούλιγκαν προς το Ρέντη | Glomex/Alpha
  • Α-
  • Α+

Νέο οπτικό υλικό από τη μοιραία νύχτα της 7ης Δεκεμβρίου, όπου τραυματίστηκε θανάσιμα ο αστυνομικός των ΜΑΤ Γιώργος Λυγγερίδης από επίθεση χούλιγκαν, έρχεται στη δημοσιότητα.

Βίντεο που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο του Alpha δείχνει την πομπή ομάδας χούλιγκαν με μηχανάκια και αυτοκίνητα από το γήπεδο «Καραϊσκάκης» προς το «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του σταθμού, η ώρα είναι 18:30 το απόγευμα της 7ης Δεκεμβρίου, όταν η ομάδα των χούλιγκαν φέρεται να έχει πάρει τα πολεμοφόδια από αποθήκη στο «Kαραϊσκάκης» και με 15 μηχανάκια και αυτοκίνητα κατευθύνονται προς το Ρέντη, για τον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός.

Το Σάββατο οι απολογίες

Το προσεχές Σάββατο 27 Απριλίου και την Κυριακή θα απολογηθούν ενώπιον των ανακριτών οι κατηγορούμενοι οπαδοί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, μέλη της οποίας φέρονται να εμπλέκονται στην θανάσιμη επίθεση που δέχθηκε αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης έξω από το γήπεδο βόλεϊ στο Ρέντη.

Να σημειωθεί ότι οι 67 κατηγορούμενοι έλαβαν ήδη από χθες το απόγευμα προθεσμίες για τις απολογίες τους.

Ρέντη: Γιατί άλλαξε το πλάνο της επίθεσης

Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στις 7 Δεκεμβρίου, στις 18:30 όταν μία μεγάλη ομάδα ατόμων, που συναποτελούνταν περίπου από 34 ανθρώπους, πάει στο στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και παίρνουν από συγκεκριμένο χώρο φωτοβολίδες και τα μπουκάλια, με τα οποία παρασκεύασαν τις «βόμβες» μολότοφ.

Μετά την προσωρινή στάση στο Φάληρο, τέσσερα αυτοκίνητα έφτασαν μετά από 15 λεπτά –ως κονβόι– στου Ρέντη, αφού είχαν πάει αρχικά σε βενζινάδικο της περιοχής για να προμηθευτούν τη βενζίνη.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού, ο φερόμενος ως αρχηγός της επίθεσης στου Ρέντη, φέρεται να άλλαξε τα πλάνα και το σχέδιο της επίθεσης, καθώς ήταν προγραμματισμένη να γίνει στο τέλος του αγώνα, αλλά αντί αυτού, ξεκίνησε στο τέλος του πρώτου σετ.

Σε κάποιες από τις καταθέσεις των κατηγορουμένων οπαδών, αναφέρεται πως τότε ήταν πιο πρόσφορο έδαφος για την επίθεση στις διμοιρίες των ΜΑΤ, καθώς ήταν πιο λίγες οι δυνάμεις της Αστυνομίας.

Φέρεται, όπως έγινε γνωστό, να υπήρξε συνεννόηση με ακόμη δύο «αρχηγικά μέλη», για να βγουν έξω από το γήπεδο στου Ρέντη και να επιτεθούν στην Αστυνομία.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA