Μενού
Συλληφθέντες για του Ρέντη
Η στιγμή της μεταγωγής συλληφθέντων οπαδών | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Άλλες δύο πανομοιότυπες επιθέσεις με εκείνη στου Ρέντη που κατέληξε στον θάνατο του αστυνομικού Λυγγερίδη είχαν πραγματοποιήσει οι χούλιγκαν που συνελήφθησαν για το θανατηφόρο περιστατικό. Στη μία από αυτές μάλιστα είχαν εκτοξεύσει και πάλι ναυτική φωτοβολίδα εναντίον των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας που επικαλείται ο Alpha, οι επιθέσεις δεν ήταν μεμονωμένες, αλλά τελούνταν με βάση ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που κατέληξαν στον θάνατο του αστυνομικού των ΜΑΤ.

Στις 12 Δεκεμβρίου 2021 πριν από αγώνα έξω από το στάδιο, στο Πειραιά, μια μεγάλη ομάδα χούλιγκανς, επικεφαλής των οποίων ήταν το «Νο3» των οργανωμένων οπαδών, επιτέθηκε σε διμοιρία με σφοδρότητα, με πολλά αντικείμενα, ενώ ο συγκεκριμένος έδωσε σε έναν από τους μικρούς ναυτική φωτοβολίδα, ο οποίο την εκτόξευσε πάνω στους αστυνομικούς.

Από τύχη ο αστυνομικός σήκωσε την ασπίδα και δεν τον βρήκε το αντικείμενο στην κοιλιά, καθώς ενδεχομένως από τότε να υπήρχε νεκρός. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Την επόμενη ημέρα σημειώθηκε νέα επίθεση στην οδό Μακρυγιάννη εκεί όπου βρισκόταν διμοιρία των ΜΑΤ, εναντίον της οποίας εκτοξεύτηκαν βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες κλπ με την αστυνομία να σημειώνει ότι οι συγκεκριμένες επιθέσεις ήταν πανομοιότυπες με την επίθεση στου Ρέντη.

Τι αναφέρουν προστατευόμενοι μάρτυρες για την επίθεση των χούλιγκαν στου Ρέντη

Για τη συγκεκριμένη ημέρα, προστατευόμενος μάρτυρας αναφέρει: «Το κάλεσμα είχε γίνει μέσω διαδικτυακών εφαρμογών. Ακουγόταν ότι το σχέδιο ήταν να γίνει η επίθεση σε βάρος των Ματατζήδων στο συγκεκριμένο γήπεδο και όχι στο ΣΕΦ ή στο "Καραϊσκάκη", διότι αυτά τα γήπεδα έχουν κάμερες, ενώ το "Μελίνα Μερκούρη" όχι, οπότε θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολη η ενδεχόμενη ταυτοποίηση από τις αρχές».

Παράλληλα, οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες έδωσαν στους αστυνομικούς σημαντικά στοιχεία που αποτέλεσαν κλειδί για τη σύλληψη των φυσικών και ηθικών αυτουργών της δολοφονίας Λυγγερίδη, αλλά και για άλλα οπαδικά επεισόδια.

«Σύμφωνα με την εντολή του Α... όταν θα έριχνε αυτός τη μολότοφ που κρατούσε, θα συνεχίζαμε εμείς με τα αντικείμενα που είχαμε. Ο... είχε πάνω του δύο ναυτικές φωτοβολίδες και βρίσκονταν στους μπροστινούς. Ο Μ... μάς έδωσε εντολή να γυρίσουμε στο γήπεδο και τρέξαμε για να μη συλληφθούμε», είπε επίσης ο μάρτυρας.

«Ο Μ... άρχισε να έχει έντονη ανησυχία σχετικά με την ναυτική φωτοβολίδα που έριξε προς τους αστυνομικούς. Έψαχνε να βρει το υπόλειμμα της ναυτικής, το οποίο είχε δώσει σε κάποιον άλλον για να το εξαφανίσει. Το ίδιο έκαναν και οι άλλοι. Φρόντισαν να πετάξουν τα υπολείμματα εντός ομβρίων υδάτων και κάποια τα έκαψαν στις τουαλέτες του γηπέδου», συνέχισε.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η εγκληματική οργάνωση είχε ιεραρχία, οι αρχηγοί ήταν εκείνοι πότε και πώς θα γίνουν τα επεισόδια. 

«Συνήθως κάθονται εντός αγωνιστικού χώρου. Κάποιοι φοράνε καρτελάκι και παίρνουν αποφάσεις τόσο για την οργάνωση της κερκίδας με συνθήματα όσο και για μεγάλα επεισόδια που πρόκειται να συμβούν. Αυτοί είναι που θα έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σχετικά με τον τρόπο και τον χρόνο που θα πραγματοποιηθούν οι επιθέσεις».

Η οργάνωση χωριζόταν σε «μεγάλους» και «μικρούς». Οι μεγάλοι στρατολογούσαν νέα παιδιά από 16 έως 24 ετών με δέλεαρ δωρεάν είσοδο στα γήπεδα.

«Η ηγετική ομάδα μοιράζει προσκλήσεις εισόδου στους "μικρούς" για να μπουν δωρεάν στο γήπεδο. Επίσης, τους στέλνουν για διάφορα θελήματα. Με το δέος και τον σεβασμό που νοιώθουν οι "μικροί" για τους "μεγάλους" αρκούν για να υποτάσσονται σε όλες τους τις εντολές».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA