Μενού
fotia pyrosvestis elikoptero
Φωτιά | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται σήμερα όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες στο Λεκανοπέδιο καθώς για πρώτη φορά τη φετινή αντιπυρική περίοδο σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας προβλέπεται ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς - Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) στην Περιφέρεια Αττικής (πλην νήσου Κυθήρων).

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Κικίλιας απηύθυνε έκκληση να βρίσκονται όλοι σε εγρήγορση λέγοντας «καμία αμέλεια, καμία κίνηση, καμία ενέργεια που μπορεί να οδηγήσει σε τραγικές συνέπειες για το περιβάλλον μας ή στην απώλεια έστω και μιας ανθρώπινης ζωής.»

Ακόμη σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής τίθεται σήμερα σε εφαρμογή το μέτρο απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση. Επίσης, για σήμερα είναι πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές Περιφέρεια Πελοποννήσου, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (ΠΕ Ηλείας, ΠΕ Αχαΐας), Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Φωκίδας, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Εύβοιας συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σκύρου) και Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου).

Επίσης, στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα 69χρονος ιδιοκτήτης ταβέρνας ο οποίος κατηγορείται ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε χαμηλή βλάστηση, στη Θέα Βαρυμπόμπης, στους πρόποδες της Πάρνηθας και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 3.300 ευρώ. Ο επιχειρηματίας φέρεται να υποστήριξε στα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) του Πυροσβεστικού Σώματος ότι πέταξε κάρβουνα σε ξερά χόρτα καθώς θεώρησε πως είχαν σβήσει.

Μια άλλη φωτιά ξέσπασε χθες το μεσημέρι στον Κόκκινο Μύλο στο Δήμο Αχαρνών. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από περιβάλλοντα χώρο επιχείρησης και επεκτάθηκε σε ρεματιά. Σύμφωνα με πληροφορίες προκάλεσε ζημιές σε προαύλια επιχειρήσεων και σε ένα παράπηγμα.

Την ίδια στιγμή στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού προσπαθούσαν χθες εξετάζοντας καρέ καρέ το πλάνο από κάμερα ασφαλείας επιχειρήσεις να βρουν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στα ίχνη του ανθρώπου που απεικονίζεται να βάζει προχθές φωτιά σε ξερά χόρτα στη λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου.

Στελέχη της Πυροσβεστικής σημείωναν πως εκτός από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιών τους προβληματίζουν ιδιαιτέρως το γεγονός ότι παρατηρείται το φαινόμενο να υπάρχουν ακόμα πολλά ακαθάριστα οικόπεδα αλλά και τη συμπεριφορά πολιτών που επιλέγουν να κάνουν εργασίες ή να βάζουν φωτιά για να κάψουν ξερά χόρτα ή κλαδιά σε χωράφια παρά το γεγονός ότι είναι υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA