Μενού
Σκύλος
Σκύλος στον δρόμο | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Συνελήφθη άνδρας που επιτέθηκε με μαδέρι που ήταν γεμάτο καρφιά σε γνωστό αδέσποτο σκύλο της Καβάλας, σύμφωνα με το τοπικό φιλοζωικό σωματείο «Αίσωπος». 

Το περιστατικό συνέβη στην οδό Ομονοίας, στο κέντρο της Καβάλας και έγινε αντιληπτό από κάτοικο της περιοχής που ενημέρωσε άμεσα την αστυνομία με αποτέλεσμα ο δράστης να συλληφθεί ενώ αναμένεται να οδηγηθεί στο Αυτόφωρο. 

Σύμφωνα με τον «Αίσωπο», ο «Σίμπα είναι καλά, αντιλήφθηκε τις άγριες διαθέσεις του κτήνους και τράπηκε σε φυγή». Μάλιστα, η επίθεση έγινε με μαδέρι που ο δράστης «βρήκε από διπλανή οικοδομή και ήτανε γεμάτο καρφιά».

«Η κοινότητά μας στέκεται δίπλα στον θαρραλέο καταγγέλλων σε κάθε βήμα αυτής της διαδικασίας, μέχρι την τελική παραδειγματική τιμωρία του θύτη. Οι πράξεις βίας κατά των ζώων δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με την αυστηρότητα που αρμόζει», αναφέρει το σωματείο. 

«Καλούμε όλους τους πολίτες να δείξουν μηδενική ανοχή σε τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις και να αναφέρουν οποιοδήποτε περιστατικό κακοποίησης ζώων στις αρμόδιες αρχές. Μόνο με την ενεργή συμμετοχή όλων μας μπορούμε να εξασφαλίσουμε την προστασία και την ευημερία των αδέσποτων και των κακοποιημένων ζώων», καταλήγει η ανάρτηση. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA