Μενού
Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη
Εκτροχιασμένα τρένα στα Τέμπη μετά τη μοιραία σύγκρουση | EUROKINISSI / MOTION TEAM - ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
  • Α-
  • Α+

Στην έκταση του ΟΣΕ στο Κουλούρι της Λάρισας μεταφέρεται κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας, που συγκρούστηκε με το επιβατικό τρένο στα Τέμπη την 28η Φεβρουαρίου.

Αρχικά κυκλοφόρησε η είδηση πως πρόκειται για το βαγόνι «φάντασμα» που είχε κυκλοφορήσει ότι είχε «εξαφανιστεί». Ωστόσο, πραγματογνώμονες συγγενών θυμάτων ανέφεραν πως δεν είναι βαγόνι «φάντασμα» αλλά έχει ήδη εξεταστεί από την 8η Μαρτίου του 2023. 

Πληροφορίες αναφέρουν πως το εν λόγω βαγόνι έχει ερευνηθεί και φωτογραφηθεί από τους πραγματογνώμονες των συγγενών και στη συνέχεια επεστράφη στους νόμιμους ιδιοκτήτες του οι οποίοι είναι ιδιώτες. Το συγκεκριμένο βαγόνι δεν υπόκεινται στους σιδηροδρομικούς εξοπλισμούς και μετέφερε κοντέινερ με εμπορεύματα. 

Το βαγόνι, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται κατόπιν αιτήματος από ιδιώτες το οποίο και έκανε δεκτό ο ανακριτής, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Κουλούρι

Οι συγγενείς των θυμάτων ζήτησαν να οριστούν ειδικοί μεταλλουργοί εμπειρογνώμονες, οι οποίοι θα εξετάσουν τα κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας, αλλά και την επιβατική.

Το επίμαχο βαγόνι φέρει ίχνη σύγκρουσης και μπλε μπογιά από το χτύπημα με την πίσω ηλεκτρομηχανή. Βρέθηκε αρκετά μέτρα μακριά από το σημείο της σύγκρουσης. 

container tempi
Το κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας. | ertnews.gr

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA