Μενού
 
Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ένας δορυφόρος που βρίσκεται εκτός ελέγχου αναμένεται να περάσει την ατμόσφαιρα της Γης σήμερα, 30 χρόνια μετά την εκτόξευση του. Ο δορυφόρος ERS-2 αναμένεται να χωριστεί σε κομμάτια κατά την είσοδο του στην ατμόσφαιρα, εκ των οποίων τα περισσότερα θα καούν σύμφωνα με το Sky News

Οι επιστήμονες δεν μπορούν να υπολογίσουν με ακρίβεια το πού θα χτυπήσει ο δορυφόρος καθώς δεν ελέγχεται από τους επιστήμονες και ο ερχομός του θεωρείται «φυσικός». 

Υπάρχει ένα παράθυρο αβεβαιότητας λόγω της απρόβλεπτης ηλιακής δραστηριότητας, που σημαίνει ότι η επανείσοδος θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί έως και τεσσεράμισι ώρες πριν ή μετά την προβλεπόμενη ώρα

Όταν φτάσει περίπου τα 80 χιλιόμετρα, θα αρχίσει να σπάει και μετά να καίγεται. Κανένα από αυτά τα θραύσματα δεν θα περιέχει τοξικές ή ραδιενεργές ουσίες.

«Μας έδωσε νέες γνώσεις για τον πλανήτη μας, τη χημεία της ατμόσφαιρας μας, τη συμπεριφορά των ωκεανών μας και τις επιπτώσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας στο περιβάλλον μας» δήλωσε για τον δορυφόρο ο Mirko Albani, επικεφαλής του Διαστημικού Προγράμματος Heritage της ESA.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA