Μενού
ntonalnt tramp
Ντόναλντ Τραμπ | AP
  • Α-
  • Α+

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο πρώτος Πρόεδρος των ΗΠΑ που καταδικάστηκε για εγκλήματα σε βαθμό κακουργήματος, αλλά αυτό δεν φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα τους υποστηρικτές του, οι οποίοι συνεχίζουν να στηρίζουν δυναμικά τον υποψήφιο για την Προεδρία των ΗΠΑ απέναντι στον Τζο Μπάιντεν στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Καθώς ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιδιώκει μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο, στρέφεται όλο και περισσότερο σε δισεκατομμυριούχους για να τροφοδοτήσουν την εκστρατεία του, μερικοί από τους οποίους είναι μακροχρόνιοι συνεργάτες και υποστηρικτές του.

Αυτοί είναι οι εκατομμυριούχοι που στηρίζουν το Ντόναλντ Τραμπ χορηγώντας του δωρεές για τις καμπάνιες και την προεκλογική του εκστρατεία, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Forbes.

Timothy Mellon

Η προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ λέγεται ότι έλαβε 50 εκατομμύρια δολάρια από τον συντηρητικό δισεκατομμυριούχο Timothy Mellon. Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν μάλιστα ότι ο κ. Mellon έστειλε τη δωρεά την επομένη της καταδίκης του Τραμπ.

Ο Timothy Mellon, είναι κληρονόμος της μυικής περιουσίας της οικογένειας του δισεκατομμυριούχου τραπεζικού Mellon και είναι ένας από τους μεγαλύτερους οικονομικούς υποστηρικτές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, δωρίζοντας τουλάχιστον 75 εκατομμύρια δολάρια  υπέρ του Τραμπ, μια από τις μεγαλύτερες πολιτικές δωρεές όλων των εποχών.

@rbreich

Trump's biggest donor and RFK Jr's biggest donor are the same man: nepo baby billionaire Timothy Mellon, grandson of 1920s banking tycoon Andrew Mellon. This is how dynastic wealth corrupts our politics.

♬ original sound - Robert Reich

Richard και Elizabeth Uihlein

Άλλη μια πολύτιμη πηγή εσόδων για τον Τραμπ είναι ο Richard και η Elizabeth Uihlein - οι οποίοι έχουν συνολική περιουσία αξίας 13,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes, χάρη στην ναυτιλιακή εταιρεία  Uline - υπήρξαν εδώ και πολύ καιρό αξιόπιστοι χορηγοί του. 

Linda McMahon

Η σύζυγος του Vince McMahon είναι επίσης μια σημαντική πηγή συγκέντρωσης κεφαλαίων για τον Τραμπ. Η McMahon ήταν σημαντικός οικονομικός υποστηρικτής της εκστρατείας του Τραμπ το 2016. 

Kelcy Warren

Ο Kelcy Warren, πρόεδρος και πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Energy Transfer Partners με καθαρή περιουσία 6,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes, είχε ήδη δώσει 814.600 δολάρια στην Επιτροπή Τραμπ, ενώ το 2020, συνεισέφερε 10 εκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρεία του Warren είναι η ιδιοκτήτρια του αγωγού Dakota Access Pipeline, η κατασκευή του οποίου προκάλεσε μεγάλες διαμαρτυρίες από περιβαλλοντικούς ακτιβιστές και το Standing Rock Indian Reservation το 2016

Miriam Adelson

Η Miriam Adelson - η χήρα του μεγιστάνα των καζίνο Sheldon Adelson που έλαβε το Προεδρικό Μετάλλιο Ελευθερίας από τον Trump - ανακοίνωσε επίσημα ότι θα στηρίξει και πάλι τον πρώην πρόεδρο. Η Miriam Adelson ήταν ο μεγαλύτερος δωρητής του Donald Trump το 2020 και θα τον στηρίξει ξανά το 2024.

Η Adelson, της οποίας η καθαρή περιουσία ανέρχεται στα 29,3 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes, πρόκειται να δωρίσει περισσότερα από 90 εκατομμύρια δολάρια για την επανεκλογή του Τραμπ.

Douge Leone 

Ο επιχειρηματίας Doug Leone, συνεργάτης και πρώην επικεφαλής της Sequoia, ο οποίος σύμφωνα με το Forbes εκτιμάται ότι έχει περιουσία που αξίζει 8 δισεκατομμύρια δολάρια, ανακοίνωσε αυτό το μήνα ότι θα στηρίξει και πάλι τον Τραμπ — παρόλο που είπε το 2021 ότι ο πρώην πρόεδρος έχασε την υποστήριξή του μετά τον Ιανουάριο για επίθεση στην πρωτεύουσα. Το 2020, ο Λεόνε είχε δωρίσει περίπου 700.000 δολάρια στην εκστρατεία επανεκλογής του Τραμπ.

«Ανησυχώ ολοένα και περισσότερο για τη γενική κατεύθυνση της χώρας μας, την κατάσταση του κατεστραμμένου μεταναστευτικού μας συστήματος, το αυξανόμενο έλλειμμα και τα λάθη στην εξωτερική πολιτική, μεταξύ άλλων ζητημάτων», έγραψε στο X . «Ως εκ τούτου, υποστηρίζω τον πρώην πρόεδρο Τραμπ σε αυτές τις επερχόμενες εκλογές».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA