Μενού
voreia makedonia
Κτίριο στα Σκόπια. | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΥΠΕΞ της Βόρειας Μακεδονίας το βράδυ της Παρασκευής (28/06) με φόντο το διπλωματικό μπρα-ντε-φερ με την Αθήνα.

«Το υπουργείο Εξωτερικών και Εξωτερικού Εμπορίου σέβεται πλήρως τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει από τις διεθνείς συμφωνίες τις οποίες έχει υπογράψει η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, συμπεριλαμβανομένης της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά υπενθυμίζουμε ότι η εφαρμογή της αποτελεί υποχρέωση και για τα δύο μέρη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Ταυτόχρονα, επαναβεβαιώνουμε την ετοιμότητά μας να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες που προσφέρει η Συμφωνία των Πρεσπών για περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος», σημειώνεται στη συνέχεια.

Βόρεια Μακεδονία: Η αναφορά στην ΕΕ

«Παραμένουμε πλήρως προσηλωμένοι στην υλοποίηση της διαδικασίας ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης, ολοκληρώνοντας και αναβαθμίζοντας με συνέπεια τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ξεκινήσει για την ένταξη στην ΕΕ, ως κορυφαία προτεραιότητά μας στην εξωτερική πολιτική», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση το ΥΠΕΞ της Βόρειας Μακεδονίας.

Διαβάστε επίσης: Προειδοποίηση Μητσοτάκη σε Βόρεια Μακεδονία: «Αν επιμείνουν θα ακυρώσουν την ευρωπαϊκή τους πορεία»

Νωρίτερα, την Παρασκευή (28/06), σε νέα σαφή προειδοποίηση στη Βόρεια Μακεδονία προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έθεσε θέμα παραβίασης από τη νέα ηγεσία της χώρας, της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Σύνοδο Κορυφής των 27, και ξεκαθάρισε πως εφόσον τα Σκόπια επιμείνουν στην ίδια κατεύθυνση θα ακυρώσουν επί του πρακτέου την ευρωπαϊκή τους πορεία.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA