Μενού
hebdo
Το εξώφυλλο του Charlie Hebdo | @Charlie Hebdo
  • Α-
  • Α+

Όχι ότι προκαλεί κάποιου είδους έκπληξη αλλά το Charlie Hebdo, το γαλλικό σατιρικό εβδομαδιαίο περιοδικό, ασχολήθηκε με το θάνατο του προέδρου του Ιράν και, μάλιστα, με τρόπο που έγινε αμέσως viral και είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο πως θα προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων!

Το εξώφυλλο είναι μια γελοιογραφία που δείχνει το χέρι του Θεού να έχει τρυπήσει με το δάχτυλο το πιλοτήριο και το σώμα του Εμπραχίμ Ραϊσί να προεξέχει από το κατεστραμμένο ελικόπτερο: «Ο Θεός υπάρχει. Μας απαλλάσσει από τους μουλάδες», γράφει. Το περιοδικό θα είναι διαθέσιμο από σήμερα. Ωστόσο, στα social media το εξώφυλλο έγινε αμέσως viral.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Charlie Hebdo ασχολείται με θέματα που αφορούν την πολιτική κατάσταση στο Ιράν. Στις 8 Δεκεμβρίου 2022, οργάνωσαν έναν διαγωνισμό καρικατούρας του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, του ανώτατου ηγέτη του Ιράν.

Η κυβέρνηση καταδίκασε τον διαγωνισμό και είπε ότι δεν δέχεται «προσβολές κατά των ισλαμικών, θρησκευτικών και εθνικών αξιών της». Σε απάντηση στον διαγωνισμό, το ιρανικό καθεστώς έκλεισε το Γαλλικό Ινστιτούτο Ερευνών, καταγγέλλοντας τη «σιωπή» της γαλλικής κυβέρνησης για το θέμα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA