Μενού
Κτίριο στην Κοπεγχάγη
Το παλιό χρηματιστήριο της Κοπεγχάγης | AP Photos / Daniel Cole
  • Α-
  • Α+

Τη δική της «Παναγία των Παρισίων» έχασε χθες, Τρίτη (16/4) η Δανία, με το BBC να μεταδίδει πως καταστράφηκε το ιστορικό χρηματιστήριο στο κέντρο της Κοπεγχάγης.

Το Μπόρσεν, ειδικότερα, πρόκειται για κτίριο του 17ου αιώνα και είναι ένα από τα παλαιότερα της πόλης, με τους περαστικούς να παρακολουθούν έκθαμβοι την κατάρρευση της εμβληματικής πύλης με τον δράκο.

Ο υπουργός Πολιτισμού της Δανίας, Jakob Engel-Schmidt, δήλωσε μετά την καταστροφική πυρκαγιά, ότι 400 χρόνια πολιτιστικής κληρονομιάς είχαν παραδοθεί στις φλόγες.

Μέλη του κοινού έσπευσαν να διασώσουν ιστορικούς πίνακες και χρειάστηκαν ώρες για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά.

Δανία: Η ιστορία του κτιρίου

Το κτίριο, που χρονολογείται από το 1625, βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το κοινοβούλιο της Δανίας, το Folketing το οποίο, άξιο αναφοράς, στεγάζεται στο παλιό βασιλικό παλάτι του κάστρου Christiansborg.

Τα μέσα ενημέρωσης της χώρας ανέφεραν, επίσης, ότι η κοντινή πλατεία εκκενώθηκε και η κύρια είσοδος του Christiansborg έκλεισε λόγω του καπνού.

Το παλιό χρηματιστήριο ανακαινιζόταν και είχε καλυφθεί με σκαλωσιές και προστατευτικό πλαστικό κάλυμμα.

Σήμερα στεγάζει το Εμπορικό Επιμελητήριο της Δανίας, με τον διευθυντή του, Μπράιαν Μίκελσεν, να δηλώνει ότι «το μισό παλιό χρηματιστήριο είχε καεί, αλλά ορκίστηκε ότι θα ξαναχτιστεί ό,τι και αν γίνει».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA