Μενού
boeing diastimoploio
Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Εγκλωβισμένοι στο διάστημα παραμένουν για τουλάχιστον ένα μήνα, δύο Αμερικανοί αστροναύτες της Boeing, μετά την αποστολή οκτώ ημερών που ήταν παραγραμματισμένη να εκτελέσουν.

Σύμφωνα με τον Guardian η Σουνίτα Γουίλιαμς και Μπάρι Ουίλμορ πέταξαν με το διαστημόπλοιο Starliner που εκτοξεύτηκε στις 5 Ιουνίου από τον διαστημικό σταθμό ακρωτήρι Καναβέραλ της Φλόριντα.

Είχαν προηγηθεί δύο ανεπιτυχείς προσπάθειες για εκτόξευση στις 6 Μαΐου και την 1η Ιουνίου.

Λόγω τεχνικού προβλήματος, οι αστροναύτες εγκλωβίστηκαν στο διάστημα και συγκεκριμένα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, καθώς αναμένουν να επιδιορθωθεί το διαστημόπλοιο για να επιστρέψουν στη Γη.

Εκπρόσωπος της Boeing δήλωσε ότι έχουν «προσαρμόσει την επιστροφή μετά από δύο προγραμματισμένους διαστημικούς περιπάτους τη Δευτέρα 24 Ιουνίου και την Τρίτη 2 Ιουλίου».

«Προς το παρόν δεν έχουν ημερομηνία για την επιστροφή και θα αξιολογήσουν τις ευκαιρίες μετά τους διαστημικούς περιπάτους», πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος της Boeing συμπλήρωσε ότι «το πλήρωμα δεν πιέζεται για να εγκαταλείψει τον σταθμό, καθώς υπάρχουν πολλές προμήθειες σε τροχιά».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA