Μενού
Πύραυλος στη Βόρεια Κορέα
Εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα | AP
  • Α-
  • Α+

Δύο βαλλιστικούς πυραύλους εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα λίγα λεπτά μετά τις 5 τα ξημερώματα της Δευτέρας (τοπική ώρα, 11 το βράδυ της Κυριακής στην Ελλάδα).

Την παραπάνω είδηση γνωστοποίησε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας.

Ο πρώτος βαλλιστικός πύραυλος, μικρού βεληνεκούς, εκτοξεύτηκε γύρω στις 05:05 (23:05 ώρα Ελλάδος) από την περιοχή Τσανγκγιόν με κατεύθυνση βορειοανατολικά και διένυσε απόσταση περίπου 600 χιλιομέτρων.

Ο δεύτερος εκτοξεύτηκε δέκα λεπτά αργότερα από την ίδια περιοχή και διένυσε απόσταση περίπου 120 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η αντίδραση από τη Νότια Κορέα

«Καταδικάζουμε σθεναρά την εκτόξευση πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα, ως πρόκληση που απειλεί σοβαρά την ειρήνη και τη σταθερότητα στην κορεατική χερσόνησο», αναφέρει η ανακοίνωση του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας στη Σεούλ.

Την Κυριακή, η Βόρεια Κορέα κατήγγειλε τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια που διεξήγαγαν πρόσφατα δυνάμεις της Νότιας Κορέας, της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ, προειδοποιώντας με «νέα επίδειξη αποτρεπτικής ισχύος».

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Πιονγκγιάνγκ ισχυρίστηκε ότι προχώρησε σε επιτυχημένη δοκιμή τεχνολογίας MIRV (Multiple Independently Targetable Reentry Vehicle Technology), η οποία αφορά στην ανάπτυξη πυραύλων που φέρουν πολλαπλές κεφαλές.

Ωστόσο, η Σεούλ έκανε λόγο για παραπλανητικό ισχυρισμό, υποστηρίζοντας ότι η εκτόξευση ήταν αποτυχημένη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA