Μενού
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν | EPA/TURKISH PRESIDENT OFFICE HANDOUT/ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • Α-
  • Α+

Νέα επίθεση κατά του Ισραήλ εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χρησιμοποιώντας, ξανά, βαρύς χαρακτηρισμούς.

«Με τη δολοφονία 14.000 αθώων παιδιών στη Γάζα, το Ισραήλ έχει ήδη ξεπεράσει τον ηγέτη των ναζί, Αδόλφο Χίτλερ» σημείωσε σήμερα, Τετάρτη (17/4), ο Ερντογάν, σύμφωνα με την τουρκική Yeni Safak.

Μιλώντας σε συνεδρίαση του κυβερνώντος κόμματος, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε πως «με την άνευ όρων στήριξη που λαμβάνει από τη Δύση, το Ισραήλ προβαίνει σε σφαγές που αποτελούν σημάδια ντροπής στην ανθρώπινη ιστορία, τόσο στη Γάζα όσο και στη Δυτική Όχθη».

Αφού ανέφερε πως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ευαισθησία που δείχνει η Τουρκία όσον αφορά στο παλαιστινιακό, προσέθεσε πως το ζήτημα αυτό έδωσε στη ζωή του νέο νόημα. 

«Όσο καιρό ο θεός μού δίνει ζωή, θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι τον αγώνα της Παλαιστίνης και θα είμαι η φωνή των καταπιεσμένων Παλαιστινίων». 

Συγκρίνοντας τον αγώνα της «παλαιστινιακής αντιστασιακής ομάδας Χαμάς με τον τουρκικό πόλεμο της ανεξαρτησίας πριν από 100 χρόνια», ο Ερντογάν είπε: «Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι υπάρχει ένα τίμημα που πρέπει να πληρώσουμε για να το πούμε αυτό». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA