Μενού
Εφημερίδες
Άνδρας στέκεται μπροστά σε πρωτοσέλιδα εφημερίδων | EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
  • Α-
  • Α+

Τέσσερις ελληνικοί ιστότοποι βρίσκονται ανάμεσα στα 81 μέσα μαζικής ενημέρωσης που μπλόκαρε τη μετάδοσή τους η Ρωσία, ως αντίποινα για το «κλείσιμο» των τεσσάρων κρατικών χρηματοδοτούμενων ΜΜΕ του Κρεμλίνου.

Σύμφωνα με το Mega, το ert.gr, η ertnews.gr, το megatv.com, το skai.gr αλλά και το protothema.gr είναι μεταξύ των ελληνικών ΜΜΕ, που δεν θα μπορεί να παρακολουθήσει κανείς από τη Ρωσία.

Όπως μεταδίδει με τη σειρά του το BBC, η ρωσική κυβέρνηση δήλωσε ότι επιβάλλει «ανάλογα αντίμετρα στην απόφαση της ΕΕ να κλείσει τα ρωσικά πρακτορεία Voice of Europe, RIA Novosti, Izvestia και Rossiyskaya Gazeta στις 17 Μαΐου».

Υπενθυμίζεται πως το επιχείρημα των Βρυξελλών σχετικά με το μπλόκο στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ήταν ότι οι εν λόγω ιστότοποι «διαδίδουν και υποστηρίζουν τη ρωσική προπαγάνδα και τον επιθετικό πόλεμο κατά της Ουκρανίας».

Σε ό,τι αφορά τα μέσα της Ευρώπης που αποκλείονται στη Ρωσία, συναντάει κανείς μερικά από τα μεγαλύτερα ΜΜΕ της ηπείρου, όπως το Politico, το EU Observer, τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Ιρλανδίας RTE, τη γαλλική εφημερίδα Le Monde και το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Αρκετά ιταλικά μέσα, όπως η δημόσια ραδιοτηλεόραση Rai και η εφημερίδα La Repubblica, περιορίστηκαν επίσης. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας καταδίκασε τη ρωσική ενέργεια, λέγοντας ότι «η απόφαση δεν θα εξαλείψει τις συνέπειες ενός βίαιου, καταστροφικού και παράνομου πολέμου».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA