Μενού
Αστυνομία στη Γαλλία
Αστυνομικός στη Γαλλία μπροστά από οχήματα | AP Photos / Emilio Morenatti
  • Α-
  • Α+

Φρίκη έχει προκαλέσει στη Γαλλία μία υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης, με τις Αρχές, σύμφωνα με τη Le Monde, να απαγγέλλουν κατηγορίες σε δύο εφήβους για τον βιασμό μίας 12χρονης.

Το άγριο περιστατικό στη Γαλλία σημειώθηκε σε προάστιο του Παρισιού, με τη γαλλική αστυνομία να αναφέρει πως το κίνητρο ενδέχεται να ήταν αντισημιτικό πράγμα που έχει προκαλέσει οργή στην εβραϊκή κοινότητα της χώρας εν μέσω πόλωσης λόγω των εκλογών.

Το κορίτσι δήλωσε στην αστυνομία ότι την πλησίασαν τρία αγόρια ηλικίας 12 και 13 ετών, ενώ βρισκόταν σε ένα πάρκο κοντά στο σπίτι της με μια φίλη της και την έσυραν σε ένα υπόστεγο το βράδυ του Σαββάτου, 15 Ιουνίου, στο βορειοδυτικό προάστιο Courbevoie του Παρισιού.

Η φίλη της κατάφερε να αναγνωρίσει δύο από τους δράστες. Τα τρία αγόρια συνελήφθησαν τη Δευτέρα, ενώ το βράδυ της Τρίτης, δύο από αυτούς, και οι δύο ηλικίας 13 ετών, κατηγορήθηκαν για ομαδικό βιασμό, αντισημιτικές ύβρεις και βία και για την εκτόξευση απειλών θανάτου.

Οι έφηβοι τέθηκαν υπό κράτηση, ενώ το τρίτο αγόρι, ηλικίας 12 ετών, κατηγορήθηκε επίσης για αντισημιτικές προσβολές και βία και για έκδοση απειλών θανάτου, αλλά όχι για βιασμό. Του επετράπη να επιστρέψει στο σπίτι του μετά την απαγγελία των κατηγοριών.

Οι ηγέτες της εβραϊκής κοινότητας της Γαλλίας -η μεγαλύτερη στην Ευρώπη- εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για την επίθεση.Η Γαλλία, η οποία φιλοξενεί επίσης τη μεγαλύτερη μουσουλμανική κοινότητα της Ευρώπης, έχει βιώσει ένα κύμα αντισημιτικών πράξεων μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ και την έναρξη της εκστρατείας αντιποίνων του Ισραήλ στη Γάζα.

Γαλλία: Καταδικάζει ο Μακρόν

Ο επικεφαλής ραβίνος της Γαλλίας, Haïm Korsia, έγραψε στο X ότι είναι «τρομοκρατημένος» και ότι «κανείς δεν πρέπει να δικαιολογηθεί μπροστά σε αυτό το πρωτοφανές κύμα αντισημιτισμού».

Ο συντηρητικός δήμαρχος της Courbevoie, Jacques Kossowski, καταδίκασε το αποτρόπαιο συμβάν στη Γαλλία, χαρακτηρίζοντας ως «μια άθλια πράξη» και ζήτησε να αντιμετωπιστούν οι δράστες με την πλήρη ισχύ του νόμου «ανεξαρτήτως ηλικίας».

Ο Μακρόν δήλωσε την Τετάρτη στους υπουργούς της κυβέρνησης ότι η «μάστιγα του αντισημιτισμού» απειλεί τα γαλλικά σχολεία, δήλωσε πηγή προσκείμενη σε αυτόν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA