Μενού
Φρεγάτα Ύδρα
Η φρεγάτα Ύδρα κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Νίκου Δένδια | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Εναντίον δύο μη επανδρωμένων αεροχημάτων (UAVs) έβαλε η φρεγάτα Ύδρα, στον Κόλπο του Άντεν το πρωί της Πέμπτης. Το πλοίο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού κατέρριψε το ένα drone ενώ το άλλο απομακρύνθηκε.

Η φρεγάτα Ύδρα κινήθηκε, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες εμπλοκής, στο πλαίσιο της επιχείρησης της EUNAVFOR ASPIDES, παρέχοντας έτσι προστασία σε εμπορικό πλοίο, που βρισκόταν στην περιοχή. Η φρεγάτα συνεχίζει κανονικά την αποστολή της.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη εμπλοκή της ελληνικής φρεγάτας για την προστασία εμπορικού πλοίου ήταν στις 13 Μαρτίου, οπότε πάλι είχε βάλει με πυροβόλο εναντίον δύο Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων, τα οποία τότε είχαν απομακρυνθεί.

Για το περιστατικό η «Επιχείρηση Ασπίδες» εξέδωσε ανακοίνωση στα social media.

Η ανακοίνωση για τη φρεγάτα Ύδρα

Στη σχετική ανάρτηση τονίστηκε χαρακτηριστικά: «Η φρεγάτα Υδρα, η οποία παρείχε προστασία σε ένα εμπορικό πλοίο στον κόλπο του Άντεν, αντιμετώπισε 2 UAV που αποτελούσαν άμεση απειλή για την ελευθερία της ναυσιπλοΐας. Το 1ο UAV καταρρίφθηκε, ενώ το 2ο άλλαξε πορεία. Η ενέργεια ήταν αποτελεσματική και απέτρεψε τυχόν ζημιές σε ναυτικούς & εμπορική ναυτιλία» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA