Μενού
Πύθωνας
Πύθωνας | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Με έναν πύθωνα ενάμιση μέτρου ήρθε αντιμέτωπη οικογένεια στο Λονδίνο τον προηγούμενο μήνα σε σημείο που ποτέ δε θα περίμεναν. Η νταντά της οικογένειας μόλις έμπαινε στην κουζίνα του σπιτιού όταν είδε έναν πύθωνα να ξεκουράζεται στο πάτωμα.

Σύμφωνα με τη New York Post, το τεράστιο φίδι ανακάλυψε η νταντά της οικογένειας να κάθεται κουλουριασμένο σε μία γωνία της κουζίνας, δίπλα από τον θερμοσίφωνα όπου είχε βρει ζεστό καταφύγιο.

Αμέσως κάλεσε τον Βασιλικό Σύλλογο για την Πρόληψη της Βίας κατά των Ζώων (RSPCA), του οποίου ειδική διασώστρια έσπευσε για να απομακρύνει με ασφάλεια το ερπετό.

Η επιχείρηση διάσωσης του πύθωνα

Περιγράφοντας την επιχείρηση η διασώστρια Άμπιγκειλ Κάμπελ δήλωσε: «Τον έσπρωξα ελαφρά για να δω αν ήταν επιθετικός, αλλά ήταν πολύ ήρεμος και με άφησε να τον σηκώσω, αν και προσπαθούσε να κρατηθεί από τον σωλήνα του θερμοσίφωνα. Ήταν πολύ δυνατός».

Το RSPCA, το οποίο τοιχοκόλλησε αφίσες για το ζώο που βρέθηκε, πιστεύει πως ο πύθωνας εγκαταλείφθηκε εκεί κοντά από τον πραγματικό του ιδιοκτήτη. Το ζώο δεν υπέστη καμία βλάβη κατά την απομάκρυνσή του και μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο Άγριας Ζωής του Έσεξ.

Αυτή δεν είναι πρώτη φορά που πύθωνας έχει βρεθεί να τριγυρνάει τους δρόμους της Αγγλίας, καθώς η εγκατάλειψη αυτών των ζώων είναι κοινό φαινόμενο. Η Άμπιγκειλ Κάμπελ εξήγησε πως οι ιδιοκτήτες τους τα αγοράζουν πολλές φορές παρορμητικά, ή όταν είναι νεογνά και χαριτωμένα, αλλά καταλαβαίνουν γρήγορα πως δεν μπορούν να διαχειριστούν τόσο επικίνδυνα ζώα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA