Μενού
ΟΗΕ
Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε σήμερα (10/5) με 149 ψήφους υπέρ, 9 κατά και 25 αποχές, το σχετικό ψήφισμα για την ένταξη της Παλαιστίνης στον Οργανισμό.

Η ψηφοφορία, όπως έκανε γνωστό η Deutsche Welle, αναγνωρίζει, μεταξύ άλλων, το δικαίωμα της Παλαιστίνης να γίνει το 194ο μέλος του σώματος.

Μετά τη λήξη της ψηφοφορίας, η αίτηση της Παλαιστίνης –για ένταξη– θα προωθηθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να «επανεξετάσει ευνοϊκά το θέμα». Η Παλαιστίνη κατέχει επί του παρόντος καθεστώς παρατηρητή στο διεθνές όργανο, το οποίο της επιτρέπει να συμμετέχει και να μιλά σε συναντήσεις που συζητούν θέματα σχετικά με τη χώρα και τη Μέση Ανατολή.

Το ψήφισμα θα διευρύνει τα δικαιώματα της Παλαιστίνης στα Ηνωμένα Έθνη να συμμετέχει και να μιλά σε συνεδριάσεις για όλα τα θέματα, αλλά χωρίς δικαιώματα πλήρους μέλους στην ψήφο.

Ο αναπληρωτής πρεσβευτής των Ηνωμένων Εθνών των ΗΠΑ Ρόμπερτ Γουντ επιβεβαίωσε αυτή τη θέση, λέγοντας ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν αντιτίθεται στο τρέχον ψήφισμα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA