Μενού
Άγαλμα Λίνκολν
Το κέρινο άγαλμα του Λίνκολν λιώνει από τη ζέστη | Glomex - @KameraOne Greek
  • Α-
  • Α+

Τον γύρο του κόσμου κάνει ένα βίντεο που αναρτήθηκε στα social media, και δείχνει το κέρινο άγαλμα του Αβραάμ Λίνκολν στην Ουάσινγκτον, να λιώνει λόγω των ακραίων θερμοκρασιών.

Σύμφωνα με το USA Today, οι θερμοκρασίες ρεκόρ που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, και στην Ουάσινγκτον μεταξύ άλλων, έχουν προκαλέσει δυσφορία τόσο σε έμψυχα όσο και σε άψυχα όντα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το κέρινο άγαλμα του Αβραάμ Λίνκολν, βάρους 3.000 κιλών, το οποίο βρισκόταν έξω από ένα δημοτικό σχολείο στην πρωτεύουσα της χώρας.

Το άγαλμα του Λίνκολν, όπως καταγράφεται σχετικά στα βίντεο, έλιωσε. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο του αγάλματος, που έκτοτε έχουν γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνουν τον Λίνκολν σκυμμένο στην καρέκλα του.

Το CulturalDC, ΜΚΟ που είχε παραγγείλει το άγαλμα ύψους 2 μέτρων σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα του, ανέφερε ότι το κέρινο γλυπτό του Sandy Williams IV «προοριζόταν να καίγεται σαν κερί και να αλλάζει με την πάροδο του χρόνου, αλλά η άγρια ζέστη έκανε κομμάτια τον Λίνκολν».

Ο οργανισμός ανέφερε ότι το «σημείο πήξης (όπου αρχίζει να σκληραίνει ή να λιώνει) του κεριού που χρησιμοποιείται στο άγαλμα, είναι 60 βαθμοί Κελσίου, αλλά με αυτή τη ζέστη ρεκόρ, ο Λίνκολν έχει γκρεμιστεί στην καρέκλα του περισσότερο από το αναμενόμενο!».

«Όλο αυτό το κερί υποχωρεί κάτω από το βάρος του 2024 και την ίδια ώρα η κατάσταση του πλανήτη μας που θερμαίνεται» συνέχισε η οργάνωση, για να καταλήξει πως το κεφάλι από το κέρινο άγαλμα αφαιρέθηκε σκόπιμα, για να αποτραπεί η πτώση και το σπάσιμο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA