Μενού
Βασιλικό ιππικό
Φρουρός με το άλογο του στο κεντρικό Λονδίνο | AP Photos / Felipe Dana
  • Α-
  • Α+

Στους πέντε ανέρχονται οι τραυματίες από σημερινό περιστατικό που σημειώθηκε στο Λονδίνο όπου, σύμφωνα με την Telegraph, αρκετά άλογα «δραπέτευσαν» από το Σύνταγμα του Οικιακού Ιππικού Στρατού και άρχισαν να τρέχουν ανεξέλεγκτα στο κέντρο της πόλης.

Οι ίδιες πληροφορίες για το συμβάν στο Λονδίνο επισημαίνουν πως ανάμεσα στους τραυματίες και στα χτυπημένα άλογα, είναι και ένας στρατιώτης, την ώρα που ένα από τα θηλαστικά έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο σ' ένα από τα πιο κεντρικά ξενοδοχεία της πόλης.

Από τις εικόνες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, φαίνεται ακόμη ένα άτομο να έχει τραυματιστεί στην οδό Fleet Street, ενώ τα, εμφανώς ταραγμένα, άλογα κατευθύνθηκαν σε αρκετά σημεία της πόλης, όπως το Tower Bridge και Strand.

Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά, όλα ξεκίνησαν όταν τα άλογα στο Λονδίνο πέταξαν από πάνω τους μέλη του Συντάγματος του Οικιακού Ιππικού Στρατού κατά τη διάρκεια της πρωινής άσκησης στην Horseguards Parade, στο Whitehall.

Το αντίστοιχο ΕΚΑΒ Λονδίνου ανέφερε ότι εκτιμάται ότι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν σε τρία διαφορετικά σημεία. Τα συνεργεία κλήθηκαν σε περιστατικά στην οδό Buckingham Palace Road, στην πλατεία Belgrave Square και στη συμβολή των οδών Chancery Lane και Fleet Street σε ξεχωριστά περιστατικά με άλογο.

Εκπρόσωπος του LAS δήλωσε: «Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Οι πρώτοι τραυματιοφορείς μας βρέθηκαν στο σημείο σε λιγότερο από ένα λεπτό. Το περιστατικό βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και συνεργαζόμαστε με τους συνεργάτες μας στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA