Μενού
Αλεξάντερ Λουκασένκο
Αλεξάντερ Λουκασένκο | EPA/VALERY SHARIFULIN/KREMLIN/POOL/ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • Α-
  • Α+

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο προειδοποίησε σήμερα, Πέμπτη (25/4), πως ο κίνδυνος στρατιωτικών επεισοδίων κατά μήκος των συνόρων της χώρας του με την Ουκρανία είναι αρκετά υψηλός. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πιθανότητα χρήσης πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταφέρει το Reuters, επικαλούμενο το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, ο Λουκασένκο διαβεβαίωσε πως η Πολωνία δεν θα πρέπει να περιμένει επιθετικές ενέργειες από τη χώρα του. 

Ο Λευκορώσος πρόεδρος ανέφερε ότι η Λευκορωσία μετέφερε, ωστόσο, αρκετά έτοιμα για μάχη τάγματα από την περιοχή Βιτέμπσκ, που βρίσκεται στα σύνορά της με τη Ρωσία, στα δυτικά όρια της χώρας.

Σε άλλο δημοσίευμα του Reuters, που επικαλείται το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, ο Λουκασένκο είπε ότι οι συνθήκες είναι ώριμες για την έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Όπως δήλωσε, ότι τα προκαταρκτικά κείμενα που συζητήθηκαν μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών αξιωματούχων στην Τουρκία τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως σημείο εκκίνησης για διαπραγματεύσεις.

Το Tass ανέφερε επίσης ότι ο Λουκασένκο, στενός σύμμαχος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ότι θα μπορούσε να υπάρξει «Αποκάλυψη» εάν η Ρωσία χρησιμοποιούσε πυρηνικά όπλα σε αντίποινα για τις ενέργειες της Δύσης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA