Μενού
Η Γερμανίδα πολιτικός Franziska Giffey
Η Γερμανίδα πολιτικός Franziska Giffey | Instagram/franziskagiffey
  • Α-
  • Α+

Γερουσιαστής του Βερολίνου και πρώην δήμαρχος της γερμανικής πρωτεύουσας δέχτηκε επίθεση σε τοπική βιβλιοθήκη, στην τελευταία από μια σειρά επιθέσεων εναντίον Γερμανών πολιτικών.

Η Franziska Giffey, γνωστή προσωπικότητα του κεντροαριστερού SPD της Γερμανίας, χρειάστηκε σύντομη νοσηλεία αφού δέχθηκε χτυπήματα στο κεφάλι και τον λαιμό από μία βαριά τσάντα, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η ίδια έγραψε στο Instagram ότι επισκέφθηκε τη βιβλιοθήκη Alt-Rudow στη συνοικία Neukölln του νοτιοανατολικού Βερολίνου επειδή ήταν ένα ιδιαίτερο μέρος για εκείνη: «Ποτέ δεν θα πίστευα ότι θα ήταν δυνατόν να δεχθώ επίθεση εκεί».

Η πρώην δήμαρχος του Βερολίνου δήλωσε σοκαρισμένη από το πώς οι άνθρωποι που ασχολούνται με την πολιτική έχουν γίνει όλο και περισσότερο στόχοι. «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτές τις επιθέσεις. Έχει ξεπεραστεί το όριο και εμείς ως κοινωνία πρέπει να αντισταθούμε αποφασιστικά».

Η αστυνομία δήλωσε ότι έχει ταυτοποιήσει τον δράστη, αλλά δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η τελευταία από μία σειρά επιθέσεων

Πολιτικοί και εργαζόμενοι σε προεκλογικές εκστρατείες έχουν γίνει στόχοι τις τελευταίες ημέρες, ιδίως στην ανατολική Γερμανία. Την περασμένη Παρασκευή, υποψήφιος για τις ευρωεκλογές του επόμενου μήνα τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης στη Δρέσδη.

Ο Matthias Ecke χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, μετά την επίθεση που δέχθηκε από τέσσερα άτομα. Τέσσερις έφηβοι βρίσκονται υπό έρευνα και τουλάχιστον ένας από αυτούς έχει συνδεθεί με την ακροδεξιά.

Ένας εργαζόμενος σε προεκλογική εκστρατεία των Πρασίνων έπεσε θύμα ξυλοδαρμού στην ίδια πόλη. Σε άλλο συμβάν, πολιτικός του ίδιου κόμματος έπεσε θύμα επίθεσης από δύο άτομα, ενώ κολλούσε αφίσες.

Οι δράστες την έσπρωξαν και την έφτυσαν, με την αστυνομία να αναφέρει πως υπεύθυνοι είναι ένας άνδρας και μια γυναίκα, μέλη ομάδας που χαιρετούσε χιτλερικά όταν εκείνη άρχισε να κολλάει τις αφίσες.

Σύσκεψη για τη λήψη μέτρων

Χθες, Τρίτη (7/5), έλαβε χώρα σύσκεψη ανώτερων αξιωματούχων για να γίνει εκτίμηση του πώς πρέπει να αντιδράσει η πολιτεία. 

Ο Michael Stubgen, ο υπουργός του Βρανδεμβούργου που προεδρεύει της διάσκεψης των υπουργών Εσωτερικών, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το ποινικό δίκαιο δεν παρέχει πλέον επαρκή προστασία στους πολιτικούς και τους υπεύθυνους εκστρατειών.

Ο ίδιος έκανε λόγο για «εξαιρετικά ανησυχητικό σπιράλ βίας». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA