Μενού
Η πόλη της Νάπολης
Τοιχογραφία του Μαραντόνα στη Νάπολη | AP Photos / Andrew Medichini
  • Α-
  • Α+

Μπορεί να έχει ονομαστεί «Μπρονξ», λόγω του χαρακτήρα που μοιάζει στην περιοχή της Νέας Υόρκης, βρίσκεται όμως στη Νάπολη και απειλείται, σύμφωνα με το Euronews, να κατεδαφιστεί.

Πρόκειται, όπως αναφέρεται, για μία εργατική γειτονία στα περίχωρα της Νάπολης, στην οποία στα μέσα της δεκαετίας του 1980 χτίστηκαν βιαστικά δύο μεγάλα δημόσια κτίρια κατοικιών, λόγω της έκτακτης ανάγκης που προέκυψε από τον σεισμό του 1980.

Τα ερειπωμένα κτίρια θα αντικατασταθούν από νέα και μικρότερα με χώρους πρασίνου, αστικούς κήπους και αθλητικά γήπεδα, με τους κατοίκους να είναι διχασμένοι για την απόφαση.

Η κατεδάφιση, μάλιστα, θα οδηγήσει επίσης στην πιθανή απώλεια των τοιχογραφιών του Jorit, ενός καλλιτέχνη του δρόμου που είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο, ο οποίος έδωσε ομορφιά και ταυτότητα σε ένα μέρος ξεχασμένο από τους περισσότερους, χάρη και στη μεγαλύτερη τοιχογραφία του Μαραντόνα στον κόσμο.

Ο ίδιος είπε: «Με εκπλήσσει η απίστευση στοργή που έχει δείξει ο κόσμος, και πάνω απ' όλα όχι προς εμένα αλλά προς τη δουλειά μου. Ειδικά για τη δουλειά για τον Ντιέγκο, γιατί έχω κατακλυστεί από τηλέφωνα και μηνύματα. Δεν μπορώ να περπατήσω, χωρίς να μου πει κάποιος να κάνω κάτι για τον Ντιέγκο».

Η Λάουρα Λιέτο, πολεοδομική σύμβουλος στη Νάπολη, περιγράφοντας πώς θα γίνει η διαδικασία, είπε: «Θα διασφαλίσουμε ότι η κατεδάφιση αυτού του τοίχου θα γίνει με τέτοιο ελεγχόμενο τρόπο, ώστε να ανακτήσουμε όλα τα μέρη, που μπορούν να συγκροτηθούν σε αυτή τη γειτονιά».

«Πιστεύω ακράδαντα στην αξία της τέχνης, του πολιτισμού και της κοινωνικής συνάθροισης. Είναι αυτό που μας κάνει πραγματικά ανθρώπους» συνέχισε ο Jorit, καλλιτέχνης του δρόμου στη Νάπολη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA