Μενού
Γραφεία στη Δανία
Τα κεντρικά γραφεία της Novo Nordisk | AP Photos
  • Α-
  • Α+

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης (18/6) σε γραφεία της φαρμακευτικής εταιρείας, Novo Nordisk, στη Δανία και πρόκειται για την τρίτη που πλήττει κτίριο ή συναφές συγκρότημα της φαρμακοβιομηχανίας.

Σύμφωνα με το Associated Press, δεν έχουν υπάρξει αναφορές για τραυματισμούς και η αστυνομία δήλωσε ότι η πυρκαγιά στο κτιριακό συγκρότημα, στην Κοπεγχάγη, βρίσκεται υπό έλεγχο.

Οι φλόγες από τη φωτιά στα γραφεία της εταιρείας στη Δανία έφτασαν, βάσει των όσων μεταδίδονται, μέχρι την κορυφή του τριώροφου κτιρίου στο Bagsvaerd, το οποίο βρίσκεται στα προάστια της δανέζικης πρωτεύουσας. Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται.

Τα δανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι γείτονες άκουσαν μια μεγάλη έκρηξη από τον ευρύτερο χώρο. Οι πυροσβέστες δήλωσαν στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X ότι οι εκρήξεις «πιθανώς» προκλήθηκαν από δοχεία αερίου στην οροφή που εξερράγησαν.

Ο Lars Otto Andersen-Lange, εκπρόσωπος της Novo Nordisk, δήλωσε στην εφημερίδα «BT» ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε κτίριο γραφείων, και όχι στα κεντρικά γραφεία.

«Δεν υπάρχει τίποτα που να υποδηλώνει ότι υπήρχε κάτι εγκληματικό πίσω από τη σημερινή πυρκαγιά ή τις προηγούμενες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της εταιρείας στη Δανία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA