Μενού
Μαϊμού στην Ταϊλάνδη
Μαϊμού στην Ταϊλάνδη | YouTube - @Beast Planet
  • Α-
  • Α+

Ο «Γκοτζίλα», όπως έγινε γνωστή η παχύσαρκη μαϊμού που φορούσε γιλέκο και έτρωγε σοκολάτα και junk food, έφυγε από τη ζωή, με τον ιδιοκτήτη της να βρίσκεται μαζί της στις τελευταίες της στιγμές.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο μακάκος υπέφερε από αρκετές ασθένειες που σχετίζονταν με το αυξημένο του βάρος, και έφυγε από τη ζωή την περασμένη Δευτέρα (6/5) κατά τη διάρκεια σύντομης νοσηλείας του στο νοσοκομείο Crystal Pet Hospital στην Ταϊλάνδη.

Φιλόζωοι κατηγορούν την «οικογένεια» της μαϊμούς, πως αυτή ευθύνεται για τον θάνατο του θηλαστικού, καθώς την τάιζαν με junk food και την είχαν μετατρέψει σε τουριστική ατραξιόν στον πάγκο τους στη Μπανγκόκ.

Όπως έγινε γνωστό, η μαϊμού «αποσύρθηκε» από τις δημόσιες αγορές της Ταϊλάνδης πριν από τρία χρόνια, καθώς εγείρονταν φόβοι για τη ζωή της και την πήγαν σε ένα υποτυπώδες κέντρο αποκατάστασης, για να χάσει τα περιττά κιλά.

Ο Γκοτζίλα απεβίωσε σε ηλικία 6 ετών, με τον διευθυντή του νοσοκομείου, Δρ Supasek Sarachitti, να δηλώνει ότι έπασχε από θυρεοειδοπάθεια, διαβήτη και σύνδρομο Cushing ή υπερπαραγωγή της κορτιζόλης.  

Άξιο αναφοράς είναι ότι, αρχικά, είχε απαγορευτεί στην οικογένειά του να τον βλέπει, όσο ανάρρωνε, αλλά αργότερα της παραχωρήθηκε δικαίωμα επίσκεψης λόγω της επιμονής τους. Η κατάστασή του, όμως, δεν βελτιώθηκε ποτέ.

Το πρησμένο σώμα του αποτεφρώθηκε και επέστρεψε στον προηγούμενο φροντιστή του, Manop Emsan, από τον οποίο είχε κατασχεθεί πριν από τρία χρόνια. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA