Μενού
Άλογο στο Λονδίνο
Άλογο στο Λονδίνο | EPA/NEIL HALL/ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • Α-
  • Α+

Δύο από τα άλογα από το Σύνταγμα του Οικιακού Ιππικού Στρατού που προκάλεσαν σκηνές χάους στο Λονδίνο την Τετάρτη (24/4), είναι σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με ενημέρωση που παρείχαν οι Αρχές.

Συνολικά επτά άλογα το «έσκασαν» από την ομάδα, κατά τη διάρκεια άσκησης, καθώς τρόμαξαν από κάποιον έντονο θόρυβο. Τέσσερα εξ αυτών έτρεξαν στους δρόμους της πόλης, χτυπώντας οχήματα, μεταξύ άλλων και ένα λεωφορείο.  

Κατά τη διάρκεια του περιστατικού τραυματίστηκαν δύο από τους αναβάτες τους και ένας ποδηλάτης, αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή κανενός. 

«Δύο από τα τραυματισμένα άλογα υποβλήθηκαν σε επέμβαση χθες το βράδυ. Η κατάσταση όλων των υπολοίπων παρακολουθείται στενά» αναφέρθηκε από τοπικό αξιωματούχο.

Ο υπουργός Άμυνας James Cartlidge χαρακτήρισε το περιστατικό «ασυνήθιστο», λέγοντας πως κάθε μέρα στην αγγλική πρωτεύουσα βρίσκονται περισσότερα από 150 άλογα. 

Τα άλογα εκπαιδεύονται από τον στρατό για αρκετούς μήνες και ιππεύονται στους δρόμους του Λονδίνου για να συνηθίσουν την πυκνή κυκλοφορία και τους δυνατούς θορύβους.

«Είναι εξαιρετικά σπάνιο. Δυστυχώς, είδαμε τι συνέβη, αλλά  (...) το σημαντικό είναι πως δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί πολιτών, απ΄όσο γνωρίζουμε, και, φυσικά, θα παρακολουθούμε την κατάσταση» είπε. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA