Μενού
Νέα Υόρκη
Νέα Υόρκη | AP
  • Α-
  • Α+

Σεισμός 4,7 ρίχτερ έγινε σήμερα (05/04) αισθητός σε όλη τη Νέα Υόρκη, τα γύρω προάστια και το Νιού Τζέρσεϊ. Σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα, ο σεισμός που ταρακούνησε κτίρια και έπιασε εξαπίνης τους κατοίκους σε μια περιοχή όπου σπάνια καταγράφεται αξιοσημείωτη σεισμική δραστηριότητα, έγινε αισθητός μέχρι και στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε περίπου 4,5 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του σταθμού Whitehouse, στο Νιού Τζέρσεϊ, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ. Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το EMSC. Δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμή υλικές ζημιές.

Η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Κάθι Χότσουλ σε tweet ανέφερε: «Η ομάδα μου αξιολογεί τις επιπτώσεις και τυχόν ζημιές που μπορεί να έχουν συμβεί και θα ενημερώνουμε το κοινό καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας».

Το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) μέτρησε τον σεισμό στους 5,5 βαθμούς. Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το EMSC.

«Ένα βίαιο βουητό που διήρκεσε περίπου 30 δευτερόλεπτα»

Η Τσαρίτα Γουάλκοτ, μια 38χρονη κάτοικος στην περιοχή Μπρονξ της Νέας Υόρκης, είπε ότι άκουσε «ένα βίαιο βουητό που διήρκεσε περίπου 30 δευτερόλεπτα».

Η FAA, η αμερικανική Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας δήλωσε ότι πολλές αεροπορικές πτήσεις με προορισμό την πόλη της Νέας Υόρκης ενδέχεται να καθυστερήσουν 30 με 45 λεπτά λόγω του σεισμού.

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη του σεισμού. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA