Μενού
dubai aerodromio
Το αεροδρόμιο Αλ Μακτούμ. | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Το μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό αεροδρόμιο στον κόσμο θέλει να κατασκευάσει στο Ντουμπάι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με μια επένδυση που σύμφωνα με το Al Jazeera θα φτάσει τα 35 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μάλιστα, ήδη έχουν αρχίσει οι εργασίες επέκτασης του Διεθνούς Αεροδρομίου Αλ Μακτούμ και όταν ολοκληρωθούν, το αεροδρόμιο, θα είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο.

Ο πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος του Ντουμπάι, σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ, δήλωσε τότι το νέο αεροδρόμιο θα είναι πέντε φορές μεγαλύτερο από το σημερινό Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι.

Ντουμπάι: Τι θα περιλαμβάνει το αεροδρόμιο

Σύμφωνα με το Al Jazeera θα διαθέτει πέντε διαδρόμους, 400 πύλες και θα μπορεί να εξυπηρετεί έως και 260 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.

Αυτό σημαίνει ότι θα είναι το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του πλανήτη.

Κατά τις ίδιες πηγές, όλες οι λειτουργίες του Dubai International Airport θα μεταφερθούν σταδιακά τα επόμενα χρόνια, στο νέο Al Maktoum International Airport.

«Το Ντουμπάι θα γίνει το αεροδρόμιο του κόσμου, το λιμάνι του και το νέο παγκόσμιο κέντρο»,τονίζει ο σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Dubai Airports, Πολ Γκρίφιθς, δήλωσε ότι αυτές οι κινήσεις πρόκειται να εδραιώσουν το Ντουμπάι ως κορυφαίο διεθνώς κόμβο αερομεταφορών.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA