Μενού
Ασθενοφόρο στη Σμύρνη
Ασθενοφόρο στη Σμύρνη | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Πέντε νεκροί και πάνω από 50 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός έκρηξης φιάλης αερίου που σημειώθηκε σε εστιατόριο της Σμύρνης στην Τουρκία, η οποία προκάλεσε και τεράστιες ζημιές σε γύρω κτίρια και οχήματα.

Όπως μεταφέρει η TRT Haber, η έκρηξη σημειώθηκε σε εστιατόριο στο Τορμπαλί της Σμύρνης. Ο κυβερνήτης Σμύρνης Σουλεϊμάν Έλμπαν ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε 5 και δήλωσε ότι ο αριθμός των τραυματιών ήταν 57.

Μετά την έκρηξη, κλιμάκια της Αμέσου Δράσης, της πυροσβεστικής και της αστυνομίας έσπευσαν στο σημείο, καθώς έπρεπε να αντιμετωπιστεί και η φωτιά που προκάλεσε η έκρηξη.

Έκρηξη στην Τουρκία: Ο απολογισμός

Αρχικές αναφορές μιλούσαν για 3 και αργότερα 4 νεκρούς, αριθμός που δυστυχώς αυξήθηκε πρόσφατα σε 5. Οι αρχές εφαρμόζουν εκτεταμένα μέτρα ασφαλείας μπροστά από το εστιατόριο όπου σημειώθηκε η έκρηξη.

Ο Κυβερνήτης της Σμύρνης, Σουλεϊμάν Έλμπαν έκανε μια δήλωση στο σημείο:

«Αυτή τη στιγμή οι τραυματίες σε 4 διαφορετικά νοσοκομεία είναι 57 και έχουμε λάβει μέτρα για την προσωρινή στέγαση των πολιτών μας που μένουν σε κατεστραμμένα κτίρια. Θα φιλοξενήσουμε όσους επιθυμούν να μείνουν σε ξενοδοχεία».

«Η έρευνα συνεχίζεται. Πρόκειται για έκρηξη βιομηχανικής φιάλης. Φυσικά, αν υπάρχει κάποια αμέλεια ή πρόβλημα που σχετίζεται με αυτή την έκρηξη θα αποκαλυφθεί μετά από μια ολοκληρωμένη έρευνα. Δεν υπάρχει αιτιολογία αυτή τη στιγμή».

Βίντεο από παρακείμενη κάμερα κατέγραψε τη στιγμή της έκρηξης

Από τη μεριά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης Yılmaz Tunç είπε τα εξής σχετικά με την έκρηξη:

«Η Γενική Εισαγγελία του Torbali έχει ξεκινήσει δικαστική έρευνα σχετικά με την έκρηξη που σημειώθηκε σε εστιατόριο στην περιοχή Torbalı της Σμύρνης και έχουν ανατεθεί 2 εισαγγελείς υπό τον συντονισμό του Γενικού Εισαγγελέα».

«Η έρευνα διενεργείται σχολαστικά. Είθε ο Θεός να ελεήσει τους πολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους στην έκρηξη και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες συμπολίτες μας», σημείωσε.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA