Μενού
Joe_hill
Τζο Χιλ | Wikipedia
  • Α-
  • Α+

Η μουσική ήταν η παρηγοριά των εργατών στην Αμερική και η μόνη προσιτή διασκέδαση. Σε απεργίες και διαδηλώσεις, σε βαγόνια τρένων και γύρω από τη φωτιά οι εργάτες τραγουδούσαν για τα βάσανά τους. Αμοιβές πείνας, ατελείωτο ωράριο, άθλιες συνθήκες εργασίας, καμία πρόληψη και περίθαλψη.

Η λαϊκή μουσική της εργατικής τάξης ήταν η φολκ. Συνδέθηκε με το συνδικάτο «Βιομηχανικοί Εργάτες του Κόσμου» (IWW) ή όπως καθιερώθηκε τους «Wobblies». Ο πιο γνωστός καλλιτέχνης της εργατικής τάξης και μέλος τους ήταν ο Τζο Χιλ.

Το πραγματικό του όνομα ήταν Joel Emmanuel Hägglund και γεννήθηκε στο Γκέβλε της Σουηδίας. Μικρός έχασε τον πατέρα του σε εργατικό ατύχημα. Μαζί με τα αδέρφια του αναγκάστηκαν να δουλέψουν. Στα εννιά του βρήκε μεροκάματο σε εργοστάσιο σχοινιών και αργότερα ως πυροσβέστης σε έναν ατμοκίνητο γερανό. Από τότε ξεκίνησαν οι περιπέτειες με την υγεία του καθώς οι συνθήκες ήταν ανθυγιεινές.

Διαβάστε περισσότερα στο www.mixanitouxronou.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA