Μενού
Η Μαρίνα Σάττι
Μαρίνα Σάττι | (NDP PHOTO)
  • Α-
  • Α+

Φωτιές ήρθε να ανάψει ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Μιλτιάδης Κασσάρας, καθώς φέρεται να έχει στείλει εξώδικο στη Μαρίνα Σάττι, όπως ισχυρίζεται μέσω δικηγόρου, για κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων στο τραγούδι της, «Αχ θάλασσα».

Όπως ενημερώνει η εκπομπή Ακόμα δεν είδες τίποτα του Mega, ο συνθέτης διεκδικεί την πατρότητα της μουσικής στο τραγούδι, ενώ ο δικηγόρος του Γιάννης Νισύριος δήλωσε:

«Ο πελάτης μου ισχυρίζεται ότι το κυρίως θέμα του τραγουδιού, οι τέσσερις νότες που το αποτελούν είναι πανομοιότυπες και τον χρόνο και στον ήχο, υπάρχει και ένα μέρος από συγχορδίες και τις χρησιμοποιεί ο κ. Κασσάρας».

Το εξώδικο προς τη Μαρίνα Σάττι

«Στην πραγματικότητα η σύνθεση δεν είναι δημιούργημα από τη Μαρίνα Σάττι ούτε και τη Λένα Κιτσοπούλου, ούτε κανενός άλλου. Είναι ολοφάνερα απομίμηση δικής μου σύνθεσης», αναφέρει το εξώδικο.

«Ως εκ τούτου προβάλλατε το περιουσιακό και ηθικό δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας μου επί του ανωτέρω έργου με την κυκλοφορία του άλμπουμ με τίτλο POP, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται το κρίσιμο τραγούδι».

Υπογραμμίζεται ακόμα πως «Για τους λόγους αυτούς, σας καλώ: 1) Να διορθώσετε τη λανθασμένη συγγραφή του ονόματος Μαρίνα Σάττι ως συνθέτη και Λένα Κιτσοπούλου ως στιχουργού του τραγουδιού και να το αντικαταστήσετε με το ορθό "Μιλτιάδης Κασσάρας"...»

«2) μέχρι να γίνει η παραπάνω διόρθωση, να πάψετε άμεσα να αναπαράγετε το τραγούδι με τίτλο "Αχ θάλασσα" σε οποιαδήποτε μορφή κι να το αναμεταδίδετε με κάθε γνωστό και άγνωστο μέσο...διαφορετικά θα ακολουθήσω τη δικαστική οδό», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο εξώδικο.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA