Μενού
Το κόλπο με τα νέα καπάκια
Το κόλπο με τα νέα καπάκια | Tiktok
  • Α-
  • Α+

Το μέτρο με τα ενσωματωμένα πλέον καπάκια στα πλαστικά μπουκάλια, που εφαρμόζεται ανά την Ευρώπη, είναι επιεικώς αμφιλεγόμενο στη δημόσια συζήτηση, με κάποιους να το θεωρούν εύλογο και άλλους απλά ενοχλητικό.

Φυσικά, η ΕΕ δεν είχε σκοπό να γδέρνουμε τη μύτη και το πηγούνι μας με τα νέα καπάκια, καθώς οι προδιαγραφές τους το αποτρέπουν. Το πρόβλημα είναι ότι σχεδόν κανείς δεν ξέρει πώς να τα ανοίγει σωστά.

Δείτε εδώ: Το πιο υποτιμημένο ελληνικό νησί, σύμφωνα με τους ξένους χρήστες του Reddit

Για να μας σώσει από τη μάστιγα των καπακίων έρχεται όμως ένας χρήστης του TikTok, ο οποίος έλυσε όλο το θέμα με μία κίνηση.

Νέα καπάκια: Δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο

Το πιθανότερο είναι όταν ανοίγετε μπουκάλια με ενσωματωμένο καπάκι να το αφήνετε να κρέμεται στην άκρη του στομίου, εμποδίζοντάς σας να πιείτε σαν άνθρωποι. Κάποιοι βρίσκουν λύση απλά κόβοντάς το, αλλά κάτι τέτοιο είναι περιττό.

Όπως δείχνει το βίντεο, υπάρχει λόγος που αυτά τα καπάκια συνδέονται στο στόμιο με μία διπλή θηλιά. Ξεβιδώνοντας το καπάκι, αντί να το αφήσετε ανοιχτό σε ορθή γωνία, πρέπει να το περάσετε πάνω από το στόμιο με τη θηλιά, και έτσι θα «γείρει» προς τα κάτω.

Αυτό αποτρέπει το καπάκι από το να σας εμποδίζει καθώς πίνετε το νερό ή το αναψυκτικό σας, και εύκολα επανατοποθετείται για να σφραγίσει το μπουκάλι.

Δείτε επίσης:

Τραγωδία στη Χαλκιδική: Κεραυνός χτύπησε και σκότωσε 13χρονη ενώ έκανε μπάνιο στην παραλία

Πανελλήνιες 2024: Κατακόρυφη «πτώση» στα άριστα - Κάτω οι βάσεις σε Ιατρικές, Νομικές και Πολυτεχνεία

Τρίκαλα: «Όνομα και πράμα» ο Χρήστος Φυσικόπουλος που αρίστευσε στις Πανελλήνιες - Έγραψε 19,5 στη Φυσική

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA