Μενού
Παράσταση stand-up
Παράσταση stand-up | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Η περίπτωση του κωμικού Arj Barker έκανε θόρυβο στα social media, όταν κατά τη διάρκεια παράστασής του στη Μελβούρνη, απαίτησε από μία μητέρα και το μωρό της να φύγουν από την αίθουσα για να μην ενοχλούν.

Όπως γράφει το Stuff, αμέσως μέλη του κοινού ακολούθησαν μία αποχώρηση διαμαρτυρίας για τη συμπεριφορά του, με τον κωμικό να ανακοινώνει επί τόπου ότι δεν θα ανεβάσει ποτέ ξανά παράσταση στη συγκεκριμένη πόλη. Δεν μπορούσε όμως να φανταστεί την κατακραυγή που θα ακολουθούσε.

Μετά από ένα «τσουνάμι» επικρίσεων στα social media, ο Barker αναγκάστηκε να εξηγηθεί για τα λεγόμενά του, δηλώνοντας το CNN την Τρίτη ότι δεν είχε «τίποτα εναντίον των μαμάδων».

Υπάρχει χώρος για μωρά στο stand-up;

Με αφορμή αυτό το γεγονός, μία χρήστης ρώτησε και άλλες μαμάδες στο φόρουμ Mumsnet για τη στάση τους στο θέμα, και ποιας μεριάς την αντίδραση θεωρούν πιο σωστή.

Οι περισσότερες μητέρες είχαν παρόμοιες γνώμες. Το να φέρνεις ένα μωρό σε μία τέτοια παράσταση δεν έχει κανένα νόημα, τόσο επειδή δεν θα καταλάβαινε τίποτα, αλλά και διότι απλά θα ενοχλούσε τους θεατές που απλά θέλουν ένα βράδυ ξεγνοιασιάς.

Χαρακτηριστικά, μία εξ' αυτών απάντησε: «Αν ήμουν σε βραδινή έξοδο, μάλλον θα ήταν η μοναδική ώρα της μέρας μακριά από τα παιδιά μου, και θα ήταν απίστευτα ενοχλητικό να έχω ένα μωρό να κλαίει, ενώ περνάω τον υπόλοιπο χρόνο μου αλλάζοντας πάνες, θηλάζοντας και κοιμίζοντας το δικό μου».

Και ενώ θα περίμενε κανείς η πλευρά των κωμικών να εκφράσει παρόμοια στήριξη για τον Barker, πολλοί θεώρησαν ότι υπερέβαλλε, και άλλοι δεν τόλμησαν καν να σχολιάσουν το θέμα.

Η Sian Davies, η οποία προετοιμάζει το νέο της σόου Band of Gold,, είπε ότι είχε πολλά μωρά σε παραστάσεις στο παρελθόν και δεν είχε ποτέ κανένα πρόβλημα. «Είχα δύο μαμάδες που θήλαζαν στο ίδιο σόου μια φορά. 

Αντ' αυτού, περισσότερο ανησυχεί για μεγαλύτερα παιδιά, τα οποία μπορούν να καταλάβουν κάποια από τα σόκινγκ αστεία, αλλά δεν έχουν την ωριμότητα να τα δεχτούν και μπορεί να πληγωθούν από τις παρατηρήσεις της.

Άλλοι, εξηγώντας γιατί δεν παίρνουν θέση, εξήγησαν ότι το stand up είναι πλέον μία σκηνή που προσελκύει πιο ευρύ κοινό, ενώ πολλοί από τους «ασυμβίβαστους» της γενιάς τους έχουν πλέον γίνει γονείς, και κατανοούν άλλους «ομοιοπαθούντες» που αναγκάζονται να έχουν τα μικρά τους παραμάσχαλα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA