Μενού
klimatistiko
Κλιματιστικά στην Αθήνα. | EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Μεγάλες ποσότητες με νερό συγκεντρώνονται καθημερινά στα περισσότερα σπίτια μεγάλων αστικών κέντρων -και όχι μόνο- κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Πρόκειται για το νερό από τα κλιματιστικά, που χρησιμοποιούνται «στο φουλ» τις πιο ζεστές ημέρες του χρόνου.

Οι περισσότεροι συνηθίζουν να πετούν στην τουαλέτα το νερό από το κλιματιστικό, όμως η αλήθεια είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλλες σημαντικές δουλειές στο σπίτι. Προσοχή, όμως. Το συγκεκριμένο νερό δεν είναι πόσιμο.

Νερό για σιδέρωμα

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το νερό από το κλιματιστικό είναι εξαιρετικό για το σίδερο ατμού. Δεν είναι ακριβώς απιονισμένο, ωστόσο μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί, χωρίς να κινδυνεύει η συσκευή σιδερώματος.

Νερό για πότισμα

Επιπλέον, το νερό από το κλιματιστικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το πότισμα των φυτών σε εσωτερικούς χώρους η στο μπαλκόνι.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το νερό από κλιματιστικά και αφυγραντήρες είναι απαλλαγμένο από χημικές ενώσεις και έχει ph περίπου 5,5, όσο δηλαδή αυτό της βροχής.

Άρα, σε λογικές ποσότητες και η χρήση του με μέτρο, βοηθά τα φυτά να ευδοκιμούν.

Νερό για πλύσιμο

Επίσης, το νερό από το κλιματιστικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πλύσιμο των μπαλκονιών, των αυτοκινήτων και άλλων αντικειμένων.

Δείτε επίσης:

Τι είναι η λειτουργία dry στο κλιματιστικό - Το λάθος που κάνουμε το καλοκαίρι

Το κουμπί που πρέπει να πατάμε στον ανεμιστήρα για να μην φέρνει ζεστό αέρα

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA