Μενού
Φυτά εσωτερικού χώρου
Φυτά εσωτερικού χώρου | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Τα φυτά εσωτερικού χώρου δεν είναι μόνο διακοσμητικά, αλλά μπορούν να έχουν και μερικά σημαντικά οφέλη, όπως η ανανέωση του αέρα και η εξάλειψη των οσμών στο σπίτι. 

Ο Radek Babicek, ειδικός στην κηπουρική, μοιράστηκε στη Sun ποια από αυτά τα φυτά μπορούν να φρεσκάρουν οποιοδήποτε μέρος ενός σπιτιού, να καθαρίσουν τον αέρα, να βελτιώσουν τη διάθεσή σας και να αυξήσουν την παραγωγικότητά σας.

Τα ιδανικά φυτά για την κουζίνα

Ειδικά η κουζίνα είναι ένα δωμάτιο που χρειάζεται ανθεκτικά φυτά γάστρας, λόγω των απότομων αλλαγών στη θερμοκρασία του χώρου, αλλά και των υδρατμών και του καπνού που παράγει το μαγείρεμα.

Σύμφωνα με τον ειδικό, το καλύτερο φυτό για αυτή τη δουλειά είναι το χλωρόφυτο, γνωστό ως spider-plant στα αγγλικά. «Το χλωρόφυτο είναι εξαιρετικό για τον καθαρισμό του αέρα και βοηθά στην απομάκρυνση των κακών οσμών, των αναθυμιάσεων και των ρύπων από το περιβάλλον της κουζίνας», είπε.

Πέραν αυτού, το φυτό «αράχνη» έχει ελάχιστες απαιτήσεις σε νερό και φροντίδα, ενώ με μία περιστασιακή αλλαγή χώματος ή λίπασμα μπορεί να αντέξει για χρόνια.

Χλωρόφυτο
Χλωρόφυτο | Shutterstock

Ακόμα ένα φυτό που πρότεινε ο κ. Babicek είναι ο κοινός κισσός. Πολλοί από εμάς το έχουμε συνηθίσει σε μπαλκόνια και ταράτσες σπιτιών, αλλά αυτό το αναρριχητικό μπορεί να ευδοκιμήσει και στο περιβάλλον της κουζίνας. 

Κατά προτίμηση, κοντά σε κάποιο από τα παράθυρα, για να λαμβάνει το απαραίτητο φως. Αν επίσης μπορείτε να του παρέχετε ένα μικρό πλέγμα για σκαρφαλώνει, θα είναι πολύ πιο εύκολο να ελέγξετε το μέγεθος και το σχήμα του. Το μόνο του μειονέκτημα είναι ότι χρειάζεται κλάδεμα λίγο πιο συχνά.

Κισσός
Κισσός | Shutterstock

Τέλος, προτείνει το απόλυτο φυτό για όσους δεν έχουν μηδενικό ταλέντο στην κηπουρική, την αλόη βέρα. Με τα παχιά, ακανθώδη φύλλα της που δρουν ως αποθήκες νερού, η Αλόη είναι προσαρμοσμένη για να αντέχει σε ακραία ξηρασία, οπότε δεν θα πάθε κάτι αν ξεχάσετε ένα από τα τακτικά της ποτίσματα.

Ακόμα, το τζελ που περιέχει διαθέτει ενυδατικές και καταπραϋντικές ιδιότητες, ιδανικό ως «πρώτη βοήθεια» για εγκαύματα και ως φυσική κρέμα για την ξηροδερμία, δύο «παθήσεις» κοινές σε όσους μαγειρεύουν και πλένουν συχνά τα πιάτα.

Αλόη
Αλόη | Shutterstock

 

 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA