Μενού
karditsa plimmira
Πλημμύρα στην Καρδίτσα | Nick Paleologos / SOOC
  • Α-
  • Α+

Υγειονομική βόμβα είναι τα νεκρά ζώα στα πλημμυρισμένα χωριά της Θεσσαλίας, που επλήγησαν από το σαρωτικό πέρασμα της φονικής κακοκαιρίας Daniel. Η δημοσιογράφος του Mega, Γωγώ Μπαλλή, την ώρα που έκανε σχετικό ρεπορτάζ στο Ψαθοχώρι Καρδίτσας, είδε ένα φίδι και ενημέρωσε τον οπερατέρ που ήταν μαζί της. «Σταμάτη ένα φίδι» είπε στον συνεργάτη της και μετακινήθηκαν σε άλλο σημείο. 

Φίδι 2,5 μέτρων «κόβει» βόλτες σε σπίτι στον Παλαμά

Φίδι βρέθηκε και στον Παλαμά Καρδίτσας. Ανάρτηση του δημοσιογράφου Γιώργου Αμβροσίου στα κοινωνικά δίκτυα, αναφέρει ότι στο σπίτι φίλου του, ξεπρόβαλε μέσα από τα νερά ένα φίδι μήκους τουλάχιστον 2,5 μέτρων.

Όπως τονίζει, το ερπετό είναι Λαφιάτης ή Λαφίτης, είναι μη δηλητηριώδες και ανήκει στην οικογένεια των Καινοφιίδων.

Θεσσαλία: Αντιμέτωποι με την υγειονομική βόμβα από τα νεκρά ζώα

Μέχρι στιγμής γίνεται λόγος για πάνω από περισσότερα από 110.000 ζώα και πτηνά, ωστόσο ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί στις επόμενες καταγραφές ενώ στα λιμνάζοντα νερά που έχουν αναμειχθεί με αποχετεύσεις, στοιβάζονται και νεκρά τρωκτικά.

Η αφόρητη δυσοσμία στις πλημμυρισμένες περιοχές υπενθυμίζει κάθε στιγμή τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία που έχουν επισημάνει εδώ και μέρες οι ειδικοί, και αναμένεται να είναι το επόμενο στοίχημα για την Πολιτεία που καλείται να προφυλάξει τους κατοίκους από τη νέα απειλή.

Ήδη έχει αρχίσει η διαδικασία της περισυλλογής και της καύσης σε ειδικούς χώρους πλέον - πέρα από τους ανθρώπους - κινδυνεύουν και τα ζώα που έμειναν ζωντανά καθώς παραμένουν δίπλα σε κουφάρια από νεκρά ζώα.

 

Σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη, αρμόδια για να τα συλλέξει είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους δήμους. «Η κατάσταση είναι αυτή τη στιγμή εξαιρετικά έντονη και κάποιοι δεν έχουν βρει ακόμα τον βηματισμό τους. Αλλά εδώ είμαστε με τη βοήθεια όλων να τα καταφέρουμε και με τους μικρότερους δημάρχους, οι οποίοι έχουν τέτοια ζητήματα. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι από χθες το απόγευμα λειτουργεί και η ΒΙΠΕ Λάρισας, οπότε και εκεί προχωράει η καύση. Είναι μια μεγάλη μονάδα. Μπορεί να εξυπηρετήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό, σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό όλη αυτή την προσπάθεια της καύσης των νεκρών ζώων, οπότε είμαστε σαφώς περισσότερο ήρεμοι, αλλά δεν θα σταματήσουμε φυσικά την προσπάθειά μας» δήλωσε ο υπουργός φιλοξενούμενος στην ΕΡΤ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA