Μενού
i-farma-koytsopoylos
Λεωνίδας Κουτσόπουλος στη «Φάρμα» | Star
  • Α-
  • Α+

Μια νέα «Φάρμα» ήρθε από το βράδυ της Δευτέρας 25/9 στο Star, φιλοδοξώντας να σπάσει την κυριαρχία των σειρών -κι ως επί το πλείστον σειρών εποχής- στο τηλεοπτικό prime time (δηλαδή τη βραδινή ζώνη υψηλής τηλεθέασης).

Απέναντι στους έρωτες των «Πανθέων» και στα δράματα της «Μάγισσας», η «Φάρμα» έρχεται να αντιπαρατάξει ένα ριάλιτι επιβίωσης σε ένα πανέμορφο ορεινό τοπίο, με παίκτες οι οποίοι καλούνται να ζήσουν χωρίς ηλεκτρικό και χωρίς νερό μέσα στο σπίτι. Δηλαδή, με συνθήκες άλλης εποχής, και από ότι είδαμε στην πρεμιέρα, προφανώς και με αντιλήψεις.

Η δουλειά κάνει τους άντρες

Χαρακτηριστικό είναι ότι δύο φορές στο πρώτο επεισόδιο έγιναν συζητήσεις μεταξύ διαφορετικών ομάδων παικτών για το μοίρασμα των καθημερινών δουλειών.

Την πρώτη, οι άντρες μοιράστηκαν όλες τις εξωτερικές δουλειές, καταλήγοντας ομόφωνα στο «οι γυναίκες στην κουζίνα» (με τις γυναίκες να συμφωνούν, χωρίς αντίρρηση).

Κι όταν αργότερα μια δεύτερη ομάδα παικτών κλήθηκε να μπει στην ίδια διαδικασία, το ταξίδι στην εποχή πολύ παλαιότερων αντιλήψεων κορυφώθηκε με τον αρχηγό να μοιράζει τις δουλειές μεταξύ των αντρών, καταλήγοντας: «Εδώ στο σπίτι οι γυναίκες. Τι, στο σπίτι θα κάνουμε δουλειά εμείς; Να πιάσω εγώ κουβά, να με κοροϊδεύει το πανελλήνιο;» (Μα… πού είμαστε; Στη «Φάρμα» του 2023 ή στην εποχή της «Μάγισσας»;) 

Η άποψη ότι το πανελλήνιο κοροϊδεύει όποιον άντρα πιάνει κουβά για να κάνει δουλειές στο σπίτι, στην οποία όλοι έδειξαν να συναινούν αναντίρρητα, δεν είναι απλώς ακραία, είναι και ενοχλητική.

Εν έτει 2023 έχει καταρριφθεί από την ιστορία και την πραγματικότητα. Οι γυναίκες που ζουν μακριά από τα αστικά κέντρα, μπαίνουν και στο χωράφι και στο μαντρί και παντού κι οι άντρες πια το γνωρίζουν, το εκτιμούν και το σέβονται.

Οι παρωχημένες αντιλήψεις περασμένων δεκαετιών προφανώς υπάρχουν, αλλά δεν κυριαρχούν όπως στον fake «real κόσμο», που η πρεμιέρα της «Φάρμας» δημιούργησε.  Και σίγουρα δεν είναι και για να εμμένουμε σε αυτές και να τις καμαρώνουμε.

Καβγάς για ένα αχλάδι και πιτάκια

Από εκεί και πέρα, στη νέα εκδοχή της στο Star, η «Φάρμα» έδειξε από την αρχή ότι αποτελεί ένα κλασικό ριάλιτι με όλα τα στοιχεία που έλκουν τους φαν του είδους: καβγάδες για ένα αχλάδι, συζητήσεις επί συζητήσεων για το αν θα μαγειρέψουν σούπα ή πατατοσαλάτα, λαϊκά δικαστήρια για το ποιος πέταξε τα αποφάγια, κλάματα κι αλληλοκατηγορίες, πολλούς γυμναστές, αθλητές, personal trainers μέχρι και πιτάκια -αν είχε και καρύδες, θα προβληματιζόμουν…

Ο καλός, η «κακιά» και οι άσχετοι

Οι περισσότεροι από τους παίκτες έχουν διπλή ιδιότητα: άλλος είναι «κτηνοτρόφος - εκδοροσφαγέας» (αν δεν ξέρετε τι είναι, μη ρωτήσετε, κι αν πάραυτα ρωτήσετε, διαβάστε μετά το εξαιρετικό «Γκιακ» του Δημοσθένη Παπαμάρκου και θα με θυμηθείτε…) κι άλλος «μάνατζερ οίκου τελετών – μοντέλο» (με αυτή τη σειρά).

Οι συγκινητικές ανθρώπινες ιστορίες δεν έλειψαν από την πρεμιέρα, όπως δεν έλειψαν και τα περίεργα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την παίκτρια που δεν ήθελε να πλησιάσει ένα φιλήσυχο γαϊδουράκι με το στιβαρό επιχείρημα: «Κι άμα με φάει;».

Τις εντυπώσεις από την αρχή έκλεψε ο παίκτης Γιώργος Γιαννούλας με το κλαρίνο του, που ήδη έχει λάβει από τα social media την προσφώνηση «Ζήκος» για τη χαρακτηριστική ντοπιολαλιά του και για την αφιέρωση του «μωρή κοντούλα λεμονιά» στον Λεωνίδα Κουτσόπουλο.

Πρωταγωνίστρια του επεισοδίου ήταν βεβαίως και η παίκτρια Μαρία, η οποία τσακώθηκε με πολλούς, έκλαψε, δήλωσε ότι νιώθει ξένο σώμα, «έθαψε» 5-6 και -με το καλημέρα- μοιράστηκε προσωπικές πληροφορίες με το κοινό όπως: «Εγώ έχω θέμα, γι’ αυτό βρήκα κρεβάτι κοντά στην τουαλέτα, για να μην ενοχλώ τους συμπαίκτες μου και να μπορώ να σηκώνομαι τη νύχτα να πηγαίνω να κάνω τη δουλειά μου» (too much info…). 

Η συμβολή του σεφ Κουτσόπουλου

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος στην πρεμιέρα του ως παρουσιαστής εκπομπής, που δεν έχει καμία σχέση με τη μαγειρική ιδιότητά του, ήταν καλός, αλλά απολύτως συμπληρωματικός, σε ένα πολύ συγκεκριμένο και αρκετά περιορισμένο, όχι τόσο ουσιαστικό, αλλά περισσότερο διεκπεραιωτικό ρόλο.

Σε επίπεδο ποσότητας, το σχεδόν τρίωρο πρώτο επεισόδιο τα είχε όλα: γνωριμία με τους παίκτες, ατομική δοκιμασία, ομαδική δοκιμασία, μυστικά και ψέματα, ανατροπές (με την εμφάνιση μιας νέας 8άδας παικτών λίγο πριν το τέλος), φιλίες, κόντρες, μπάνια με κρύο νερό και παίκτες ικανούς να πρωταγωνιστήσουν στο είδος του ριάλιτι.

Τα είχε όλα και με το παραπάνω κι αυτό δεν δημιουργεί πάντα μια αρμονική και ισορροπημένη «συνταγή» -σωστά σεφ Κουτσόπουλε; 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA