Μενού
forologiki dilosi
Φορολογική δήλωση | Shutterstock/chayanuphol
  • Α-
  • Α+

Την Τρίτη 2 Ιουλίου, αναμένεται να υποβληθούν για πρώτη φορά αυτόματα οι φορολογικές δηλώσεις ορισμένων μισθωτών και συνταξιούχων. Οι φορολογούμενοι που εντάσσονται σε αυτή την ομάδα, έχουν λάβει ήδη μήνυμα από την ΑΑΔΕ, η οποία μάλιστα τους ενημερώνει και με το αποτέλεσμα της φορολογική τους δήλωσης. 

Ωστόσο σε κάποιους φορολογούμενους στους οποίους  είχε σταλεί η εν λόγω ειδοποίηση, προ ολίγων ημερών έλαβαν νέα ενημέρωση ότι η φορολογική τους δήλωση τελικά δεν θα υποβληθεί αυτόματα διότι προέκυψαν κάποια νέα δεδομένα. Αυτό σημαίνει ότι όσοι έλαβαν τη νέα ειδοποίηση θα πρέπει να υποβάλλουν οι ίδιοι τη φορολογική τους δήλωση μέχρι τις 26 Ιουλίου.

Επίσης όσοι μισθωτοί και συνταξιούχοι είχαν υποβάλει νωρίς τις φορολογικές τους δηλώσεις, επειδή έχει παρατηρηθεί ότι οι ιδιωτικοί και οι δημόσιοι φορείς έχουν ανεβάσει στο σύστημα νέα δεδομένα, θα πρέπει να επισκεφθούν ξανά την εφαρμογή της δήλωσης και να ελέγξουν για τυχόν διαφορές και αναλόγως να προβούν σε τροποποιητική δήλωση, εφόσον κρίνεται απαραίτητο. Τέλος για όσους η φορολογική τους δήλωση υποβληθεί αυτόματα, θα έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν τροποποιητική δήλωση έως τέλος Ιουλίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA