Μενού
Φάλαινες ξεβράστηκαν σε ακτή της Αυστραλίας
Φάλαινες ξεβράστηκαν σε ακτή της Αυστραλίας | Facebook/Parks and Wildlife Service, Western Australia
  • Α-
  • Α+

Μεγάλη προσπάθεια καταβάλουν οι Αρχές της Αυστραλίας για τη διάσωση περισσότερων από 150 φαλαινών και ξεβράστηκαν σε ακτή στα δυτικά της χώρας. Δυστυχώς, τουλάχιστον 26 εξ αυτών έχουν ήδη πεθάνει.

Οι φάλαινες εντοπίστηκαν σε δύο διαφορετικά σημεία και έχουν μεταβεί ήδη τέσσερα σκάφη με ειδικούς - αξιωματικοί άγριας ζωής, θαλάσσιοι επιστήμονες και κτηνίατροι - για να εκτιμήσουν την κατάσταση και να αντιληφθούν τους λόγους για τους οποίους βγήκαν στα ρηχά. 

«Οι ομάδες μας είναι στο νερό και προσπαθεί να κρατήσει τα ζώα μαζί και μακριά από την παραλία» σημείωσε εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Πάρκων και Άγριας Ζωής.

Βάσει προηγούμενων εκβρασμών, συμπεριλαμβανομένου αυτού κοντά στο Όλμπανι πέρυσι, έχει διαπιστωθεί πως οι φάλαινες ίσως χρειαστεί να υποβληθούν σε ευθανασία. Σε εκείνη την περίπτωση είχαν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 90 από τα θηλαστικά.

Όσοι εκφράζουν την επιθυμία τους να βοηθήσουν, έχουν κληθεί να συμμορφωθούν με τις οδηγίες των Αρχών. 

«Η ύψιστη προτεραιότητα σε περιπτώσεις μαζικής προσάραξης φαλαινών είναι πάντα η ανθρώπινη ασφάλεια, ακολουθούμενη από την ευημερία των ζώων» ανέφερε η υπηρεσία, σε ανάρτησή της στο Facebook.

«Θέλουμε όλο το προσωπικό και οι εθελοντές να επιστρέψουν στα σπίτια τους ασφαλείς».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA