Την απόφαση για την καθαίρεση της Εύας Καϊλή από τα καθήκοντά της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφασίστηκε στη διάσκεψη των προέδρων. Οπως ανακοίνωσε η η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα: «Η Διάσκεψη των Προέδρων ομόφωνα αποφάσισε σήμερα να προτείνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την πρόωρη παύση των αρμοδιοτήτων της Εύας Καϊλή».
Η σχετική ψηφοφορία της Ολομέλειας όπου αναμένεται να παρθεί η απόφαση είναι προγραμματισμένη για τη 1 το μεσημέρι, ώρα Ελλάδας. Σημειώνεται ότι Βάσει του 'Αρθρου 21 του κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Διάσκεψη των Προέδρων μπορεί, αποφασίζοντας με πλειοψηφία τριών πέμπτων των ψηφισάντων, που αντιπροσωπεύει τουλάχιστον τρεις πολιτικές ομάδες, να προτείνει στην Ολομέλεια τον τερματισμό της θητείας του Αντιπροέδρου, ακόμα και του ίδιου του Προέδρου ή οποιουδήποτε άλλου αξιωματούχου που έχει εκλεγεί στο Κοινοβούλιο, όταν θεωρεί ότι ο εν λόγω βουλευτής έχει υποπέσει σε σοβαρό παράπτωμα.
- Το ελληνικό χωριό που έβγαλε 80 γιατρούς και δεν έχει ούτε έναν: Η τραγική ειρωνεία του ΕΣΥ στη Φωκίδα
- Ακίνητα: Ποια περιοχή της Αττικής «εκτοξεύτηκε» σε ζήτηση - Ραγδαία άνοδος για συνοικία έκπληξη
- Καλλιθέα: Ο αυτόπτης που έκανε ΚΑΡΠΑ στο κοριτσάκι περιγράφει τη στιγμή - «Προσπαθούσαν με λάθος τρόπο»
- Συναγερμός για όλους τους χρήστες WhatsApp: Η ρύθμιση που πρέπει να απενεργοποιήσουν αμέσως
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.