Μενού
  • Α-
  • Α+

Με τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 να βρίσκονται μερικές ανάσες μακριά, ο κάθε δημότης οφείλει να γνωρίζει τη διαδικασία προσέλευσης και ψηφοφορίας. Δείτε εδώ τι πρέπει να κάνετε από τη στιγμή που θα φράσετε στο εκλογικό κέντρο.

Προσέλευση στο εκλογικό κέντρο

Για να μάθετε το εκλογικό κέντρο στο οποίο είστε εγγεγραμμένος το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να μπείτε στο site mpp.ypes.gov.gr του Υπουργείου Εσωτερικών, ενώ κατά την προσέλευσή σας στις 8 Οκτωβρίου θα χρειαστείτε έγγραφο ταυτοποίησης. Αυτό μπορεί να είναι η αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, η άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας σας.

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Η διαδικασία ψηφοφορίας

Αφού φτάσετε στο εκλογικό σας κέντρο θα πρέπει να παρουσιαστείτε στην εφορευτική επιτροπή με κάποιο από τα στοιχεία που αναφέρθηκαν παραπάνω. Όταν επαληθευτεί η ταυτότητά σας, θα σας ζητηθεί να μπείτε στο κατάστημα ψηφοφορίας σε μικρές ομάδες. Θα γίνει αναγνώρισή σας στον κατάλογο και κατόπιν θα σας παραχωρηθεί από την επιτροπή ένας κενός φάκελος και μία στοίβα με τα έντυπα ψηφοδέλτια όλων των υποψήφιων συνδυασμών. 

Ύστερα εισέρχεστε στο παραβάν και και επιλέγετε με σταυρούς τους υποψήφιους του συνδυασμού που προτιμάτε, δίπλα στο όνομά τους. Τέλος, όταν διπλώσετε το ψηφοδέλτιο και το σφραγίζετε στον κενό φάκελο, εξέρχεστε του παραβάν και ρίχνετε τον φάκελο στην κάλπη.

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως ψηφοδέλτια χωρίς σταυρούς ή με αριθμό σταυρών άνω του επιτρεπτού θα προσμετρώνται ούτως η άλλως υπέρ του συνδυασμού στο ψηφοδέλτιο. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκλογές μπορείτε να βρείτε εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA