Μενού
Ο Στέφανος Κασσελάκης
Παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ από τον Στέφανο Κασσελάκη | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Επιμένει στον στόχο της πρωτιάς στις ευρωεκλογές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης κάνοντας παράλληλα άνοιγμα και στους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει πεπεισμένος ότι το κόμμα του θα ξεπεράσει το 20% στις κάλπες του Ιουνίου και, απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας που θεωρούν ότι ανήκουν στο προοδευτικό κέντρο, τούς κάλεσε να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως οι δομές του κόμματος είναι ανοιχτές σε όλο τον προοδευτικό κόσμο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης στο Ηράκλειο
Ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο Κρήτης | Eurokinissi

Μάλιστα, τους ζήτησε να σκεφτούν τι γνώμη έχουν για τον Δημήτρη Κυριαζίδη σημειώνοντας ότι «το προοδευτικό κέντρο, έχει χώρο στον ΣΥΡΙΖΑ, εκεί είναι η φυσική του θέση, μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ».

Το άνοιγμα αυτό στο κεντροδεξιό ακροατήριο σηματοδοτεί και την αλλαγή του προφίλ της Κουμουνδούρου, όπου μέσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χωράνε όλοι όσοι αυτοπροσδιορίζονται κεντρώοι.

Ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει την περιοδεία του στο Αιγαίο μιλώντας με κατοίκους και φορείς ακριτικών και όχι μόνο νησιών.

Χθες βρέθηκε στη Νίσυρο, όπου οι κάτοικοι του νησιού του περιέγραψαν τις δύσκολες συνθήκες που ζουν και κυρίως το πρόβλημα που υπάρχει με τις συγκοινωνίες και τη σύνδεση με τα κοντινά νησιά.

Χαρακτήρισαν τραγική την κατάσταση του νοσοκομείου της γειτονικής Κω με την υποστελέχωση να οδηγεί τους κατοίκους της Νισύρου να ταξιδεύουν μέχρι την Αθήνα για τις εξετάσεις τους, με ένα δυσβάσταχτο κόστος μεταφοράς. 

Στέφανος Κασσελάκης: Η δήλωση που προκάλεσε αντιδράσεις

Μια δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τις δαπάνες στην υγεία, έφερε μια νέα πολιτική αντιπαράθεση.

Ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε πως «χρειάζεται να επενδύσουμε στη δημόσια υγεία. Κατά τη γνώμη μου, θα έπρεπε αυτή η επένδυση να είναι τουλάχιστον 5% του ΑΕΠ και πρέπει να είναι κάτι δυναμικό».

Τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και η Νέα Αριστερά αντέδρασαν σημειώνοντας πως οι δαπάνες για την υγεία είναι στο 6% άρα, όπως τόνισαν, ο κ. Κασσελάκης προτείνει λιγότερες δαπάνες.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ανάρτηση του απάντησε τονίζοντας «ενόσω δεσμευόμουν για πλήρη στελέχωση του ΕΣΥ και για αύξηση στις δαπάνες για τα νησιά, είπα ότι πρέπει να επενδύσουμε τουλάχιστον 5% του ΑΕΠ για την υγεία, και αυτό σημαίνει 5% ΠΑΡΑΠΑΝΩ από το ποσοστό που προβλέπεται σήμερα. Μιλάω ρητά για ΕΠΕΝΔΥΣΗ, όχι ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ του σημερινού ποσοστού. Αυτό καλύπτεται εν μέρει από την αύξηση του προϋπολογισμού για την Υγεία στο 7,5%, σύμφωνα με το πάγιο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, και εν μέρει από την ανακατεύθυνση των χρημάτων του Ταμείου Ανάπτυξης, όπου η ΝΔ έχει εντάξει μόνο… Ελαιοχρωματισμούς νοσοκομείων! Ποιοι τρομάζουν με αυτή τη δήλωση;» 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA