Μενού
Ο Κωνσταντίνος Φλώρος
Η στιγμή του άγριου περιστατικού στη Βουλή | EUROKINISSI / ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
  • Α-
  • Α+

Στο αυτόφωρο στέλνει ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, τον ανεξάρτητο βουλευτή Κωνσταντίνο Φλώρο μετά την επίθεση στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο.

Σύμφωνα με τα όσα γίνονται γνωστά, ο κ. Φλώρος πάει αυτή την ώρα στην κρατική Ασφάλεια στη ΓΑΔΑ.  

Σε δήλωσή του ο κ. Τασούλας, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, επεσήμανε πως μπορεί ο βουλευτής να χαίρει ασυλίας, αλλά αυτή «καλύπτει πλημμελήματα και όχι αυτόφωρα κακουργήματα». 

«Το οπλοστάσιο του κανονισμού της Βουλής δεν είχε φαντασία να σκεφτεί ότι μπορεί εκλεγμένο μέλος να γρονθοκοπήσει άλλο μέλος. Θα επεκτείνουμε τη φαντασία μας και σε αυτές τις εκδοχές» σημείωσε. 

«Ο Ποινικός Κώδικας είναι προνοητικός, το άρθρο 157 για εγκλήματα κατά πολιτικών οργάνων, και προβλέπει του νόμου 46/19 του Νέου ΠΚ όποιος με βία ή απειλή βίας επιχειρεί να εξαναγκάσει, τον ΠτΔ, τη Βουλή κυβέρνηση ή μέλος του που ανάγεται στα καθήκοντα καθώς και όποιος βιαιοπραγεί εναντίον τους κατά την άσκηση καθηκόντων τους τιμωρείται με κάθειρξη ως 10 έτη» ενημέρωσε ο κ. Τασούλας.

«Σημαίνει αυτό ότι επειδή η ασυλία καλύπτει πλημμελήματα και όχι αυτόφωρα κακουργήματα μπορούμε να παραπέμψουμε τον δράστη για αυτόφωρο κακούργημα» συνέχισε και είπε πως έχει ήδη δώσει εντολή να «οδηγηθεί στις Αρχές καθώς στοιχειοθετείται εκδοχή βιαιοπραγίας κατά την άσκηση καθηκόντων του».

Καταλήγοντας ο πρόεδρος της Βουλής σημείωσε πως οι «χυδαίες ύβρεις» του κ. Φλώρου ακούστηκαν και από τον ίδιο και «θα σταλούν τα πρακτικά αλλά και η μαρτυρία αστυνομικών που άκουσαν αυτές τις ύβρεις στη δικαιοσύνη για τα περαιτέρω». 

Η επίθεση του Φλώρου στον Γραμμένο μέσα στη Βουλή

Το άγριο επεισόδιο έλαβε χώρα νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη (24/4), μετά από φραστικό επεισόδιο που είχαν ο κ. Φλώρος με τον κ. Γραμμένος μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Όπως φαίνεται και από τις εικόνες που ήρθαν στο «φως», ο κ. Φλώρος αποχώρησε έξαλλος από την αίθουσα και φαίνεται ότι περίμενε τον συνάδελφό του απ΄έξω, όπου και του επιτέθηκε, γρονθοκοπώντας τον. 

Η Ελληνική Λύση υποστηρίζει πως ο ανεξάρτητος βουλευτής, έκανε κεφαλοκλείδωμα, έριξε κάτω τον κ. Γραμμένο και τον γρονθοκόπησε.

Από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Φλώρος υποστηρίζει πως ο Βασίλης Γραμμένος έβρισε την οικογένειά του. 

Πρωτοφανές επεισόδιο βίας στη Βουλή
Πρωτοφανές επεισόδιο βίας στη Βουλή | ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Εκτός Βουλής για 15 ημέρες ο Φλώρος

Στην πρώτη του αντίδραση ο πρόεδρος της Βουλής έκανε λόγο για «κτηνώδη συμπεριφορά» και ενημέρωσε πως ο ανεξάρτητος βουλευτής, ο οποίος είχε εκλεγεί με τους «Σπαρτιάτες», θα αποβληθεί από τη Βουλή για 15 μέρες.

«Κύριε Φλώρο δεν έχετε καταλάβει την απαράδεκτη συμπεριφορά έχετε. Δυστυχώς ο κανονισμός δεν προβλέπει αυτή την κτηνώδη συμπεριφορά. Γι' αυτό και τολμώ να πω είναι αρκετά ηθικής. Όταν το φτιάχναμε νομίζαμε ότι απευθυνόμαστε σε στοιχειωδώς λογικός άνθρωπος», είπε αρχικά ο κ. Τασούλας.

«Το πιο βαρύ που μπορώ να επιβάλω στο βουλευτή οποίος χειροδίκησε εναντίον συναδέλφων, αυτή τη στιγμή βάση του κανονισμού, είναι να τον απομακρύνω με τη φρουρά για 15 ημέρες από τις διαδικασίες του σώματος. Θα ήθελα την άδειά σας για αυτή την δεκαπενθήμερη ποινή», συμπλήρωσε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA