Μενού
eleonora meleti
H Ελεονώρα Μελέτη | Eurokinissi/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
  • Α-
  • Α+

Την πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της με τη Νέα Δημοκρατία στις προσεχείς Ευρωεκλογές, έδωσε η Ελεονώρα Μελέτη στο Ενώπιος Ενωπίω και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Εκεί μίλησε για όλους και για όλα. Για τα παιδικά της χρόνια, την καριέρα της, για την οικογένειά της και βέβαια για την πολιτική.

Η Ελεονώρα Μελέτη τόνισε πως έχει τη στήριξη του άνδρα της και ότι αποφάσισαν από κοινού την διεκδίκηση μιας θέσης στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Ο πρωθυπουργός εστίασε στο κοινωνικό μου προφίλ», είπε. Είπε το «ναι» στην πρόταση Μητσοτάκη να μπει στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ καθώς τα τελευταία χρόνια έχει ιδιαίτερες ανησυχίες για τα κοινά, και θέλει να «σκύψει» πάνω κάποια ζητήματα όπως έχει κάνει και στο παρελθόν μέσ από εκπομπές της, και να τα «αγκαλιάσει» μέσα από τις αρμοδιότητές της.

«Ένιωσα ότι η πρόταση μου δίνει την ευκαιρία να ασχοληθώ με αυτά τα ζητήματα», είπε.

«Αν έρθει ένας πολίτης και σου πει, ''γιατί κυρά μου να σε στείλω στην Ευρωβουλή'', πες μας γιατί να σε στείλουμε στην Ευρωβουλή. Είσαι ικανή να κάνεις με αποτελεσματικότητα τη δουλειά για την οποία θα σε στείλουμε»; ρώτησε αρχικά ο Νίκος Χατζηνικολάου την καλεσμένη και εκείνη τον ρώτησε τι πιστεύει εκείνος.

«Εγώ το τι πιστεύω θα το πω στην κάλπη ψηφίζοντας. Πάντως, δεν μπορώ να τοποθετηθώ εγώ σε αυτό γιατί είναι σαν να σε προτείνω. Δεν προτείνω κανέναν.

Πιστεύω ότι είσαι μια έξυπνη γυναίκα, μια λαμπερή γυναίκα, δεν ξέρω αν έχεις τη σπονδυλική στήλη την πολιτική, τη συγκρότηση την πολιτική, την κατάρτιση την πολιτική για να σταθείς στα μεγάλα γενικά πολιτικά θέματα. Δεν το ξέρω» ήταν η απάντηση του έμπειρου δημοσιογράφου.

«Έχω σίγουρα την κοινωνική σπονδυλική στήλη, η οποία διέπεται από πολύ συναίσθημα, πολλή ενσυναίσθηση, πολλή κατανόηση και θεωρώ ταυτόχρονα ότι έχω και κάποιες άλλες κοινωνικές ικανότητες οι οποίες συνδυαστικά μπορούν να φέρουν ένα αποτέλεσμα.

Έχω συγκεκριμένη ατζέντα με την οποία θέλω να καταπιαστώ και θέλω να επικεντρωθώ σε αυτήν», απάντησε η Ελεονώρα Μελέτη και πρόσθεσε:

«Θα στοχεύσω σε αυτές τις επιτροπές που είναι πολύ συγκεκριμένες που επικεντρώνονται κυρίως στη διαχείριση ζητημάτων που αφορούν στα ανθρώπινα δικαιώματα, στη θέση της γυναίκας, στην αντιμετώπιση της βίας, στα παιδιά και στον εργασιακό χώρο.

Έχω γνώση, έχω κατάρτιση. Όλα αυτά τα κοινωνικά ζητήματα και είμαι 100% σίγουρη ότι τα γνωρίζω και μπορώ να τα διαχειριστώ και έχω και την κατάρτιση για τον κόσμο που δεν το γνωρίζει αυτό».

«Φέρτε κανένα χαρτομάντηλο, δεν είναι ντροπή»

Στη διάρκεια της εκπομπής ο Νίκος Χατζηνικολάου παρουσίασε μια... έκπληξη από τον σύζυγο της Ελεονώρας Μελέτη. Ο Θοδωρής Μαροσούλης μίλησε για τη σύζυγό με λόγια που την φόρτισαν συναισθηματικά με αποτέλεσμα να δακρύσει.

«Είχαμε πάει για φαγητό στο κέντρο της Αθήνας όπου, με το που ήρθε, ξεκινήσαμε να μιλάμε και τελείωσε η βραδιά χωρίς να υπάρχει κανένας άλλος στην παρέα μας.

Από εκείνη την παρέα ήξερα ότι θα είναι η μητέρα των παιδιών μου, η σύντροφος μου, η γυναίκα που θα με ακολουθήσει για το υπόλοιπο της ζωής μου. Η γέννηση της κόρης μας ήταν το απόγειο στη σχέση μας. Είναι το απόγειο της ευτυχίας και της ολοκλήρωσης.

Με το που γνωριστήκαμε, μετά από δυο μήνες, η Ελεονώρα έμεινε έγκυος άρα δεν έχουμε τη ζωή πριν και μετά. Έχουμε τη ζωή μόνο μετά, πολύ λίγο πριν».

Αμέσως μετά την προβολή του σχετικού αποσπάσματος, ο Νίκος Χατζηνικολάου βλέποντας την Ελεονώρα Μελέτη με δάκρυα στα μάτια είπε: «Λοιπόν, στο επιτυχημένος προσθέτω άλλο ένα στοιχείο. Καταστροφέας μακιγιάζ! Σου κατέστρεψε το μακιγιάζ!

Συγκινήθηκες περισσότερο από τα εύσημα που σου έδωσε για το πόσο καλή μητέρα είσαι. Εκεί σε είδα να συγκινείσαι. Φέρτε μας κανένα χαρτομάντηλο, παιδιά. Δεν είναι ντροπή! Φέρτε μας κανένα χαρτομάντηλο» είπε ο παρουσιαστής.

Απάντηση για τον «πόλεμο» που δέχεται στα social media

Απάντηση στην επίθεση που δέχεται στα social media, τα τελευταία 24ωρα, έδωσε η Ελεονώρα Μελέτη στο Νίκο Χατζηνικολάου και έκανε λόγο για προσπάθεια εργαλειοποίησης συγκεκριμένων αποσπασμάτων από παλαιότερη της εκπομπή στην οποία για τις ανάγκες του ρεπορτάζ είχε ασχοληθεί με την χρήση κάνναβης και το γύρισμα μιας ερωτικής ταινίας.

«Εκείνο το πρώτο επεισόδιο για το Hashtag θέλω να πω πως, όχι μόνο είχε εκθειαστεί από τον κόσμο και είχε χαρακτηριστεί ως πρωτοποριακό και κάτι το διαφορετικό, είχε αγκαλιαστεί από τους τηλεθεατές και η εκπομπή ήταν για δυο ολόκληρα χρόνια νούμερο ένα trend στο Twitter.

Το οποίο τώρα αποφάσισε επιλεκτικά να εργαλειοποιήσει εναντίον μου συγκεκριμένα αποσπάσματα από εκπομπές που ουσιαστικά ήταν αφιερωματικές στο κάθε θέμα.

Επίσης, η εκπομπή που είχαμε κάνει hashtag το πορνό είχε επίσης ένα βιωματικό κομμάτι.

Η πρόθεση μας στην εκπομπή αυτή ήταν να κάνουμε hashtag, γιατί έτσι λεγόταν η εκπομπή και ουσιαστικά παίρναμε και κάναμε ένα θέμα συζήτησης γύρω από μια λέξη και πάντα είχε ένα βιωματικό ρεπορτάζ μέσα σε αυτό. Εκτός όμως από αυτά έχω κάνει και άλλα που θα μπορούσαν να βγάλουν από το συρτάρι.

Αν θέλουν, μπορώ να τους βοηθήσω γιατί έχω και αρχείο και έχω κρατήσει και την σκαλέτα της εκπομπής. Μάλιστα, είχε εμπνεύσει και άλλους για να κάνουν αντίστοιχα ρεπορτάζ.

Η συγκεκριμένη, λοιπόν, εκπομπή ήταν αφιερωμένη στο πορνό και όταν λέμε πορνό εννοούμε το εξής. Στην ιστορία του πορνό, από τις τοιχογραφίες της Βαβυλώνας μέχρι και την σήμερον ημέρα που παίζονται δισεκατομμύρια πάνω σε αυτή τη βιομηχανία.

Είχαν εμφανιστεί έγκριτοι επιστήμονες και ειδικοί που υποστήριζαν, μέσα από την γνώση τους, το ρεπορτάζ και τις πληροφορίες που παρουσιάζαμε και απλά οι άνθρωποι εστίασαν σε αυτό. Δεν με ενοχλεί, καθόλου.

Αν όμως θέλουν πραγματικά να ξεψαχνίσουν την καριέρα μου, έχω πάρα πολύ ωραία ρεπορτάζ που τα έχουν αφήσει στην άκρη.

Έχω ρεπορτάζ με κοινωνικά πειράματα που αφορούν στην παιδοφιλία, έχω ρεπορτάζ με κοινωνικά πειράματα που αφορούν στον ρατσισμό, έχω ρεπορτάζ με κοινωνικά πειράματα που αφορούν σε σημαντικά προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας όπως είναι η περιθωριοποίηση. Περιμένω να βγάλουν από το συρτάρι και αυτά τα ρεπορτάζ».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA